Juridische zaken

U kunt bij ons terecht voor eerstelijns juridische hulp. Is uw vraag niet gelijk te beantwoorden dan kunt u tegen voordelig tarief terecht bij FME, de koepelorganisatie waar NVKL gehuisvest is. U kunt uw vragen stellen via de online helpdesk.

gebruik van leveringsvoorwaarden

Als NVKL-lid kunt of moet (bij consumenten) u gebruik maken van de leveringsvoorwaarden van de NVKL. U moet in uw offerte verwijzen naar uw leveringsvoorwaarden en deze van toepassing verklaren op de overeenkomst. Het is zeer aan te raden de voorwaarden bij uw offerte te voegen. Ook is het verstandig bestaande klanten regelmatig de voorwaarden te overhandigen. Zie voor meer informatie de beschikbare downloads.

De NVKL-leveringsvoorwaarden zijn gratis digitaal beschikbaar en gedrukt per 100 stuks te bestellen in de webshop.

geschillenregeling zakelijk en particulier

De NVKL heeft twee geschillenregelingen, de geschillenregeling voor particulieren (airconditioning) en de geschillenregeling voor zakelijke transacties voor zowel koudetechniek als klimaatbeheersing. Als NVKL-lid bent u hier automatisch aan verbonden. Aan de zakelijke regeling bent u verbonden als u gebruikt maakt van de NVKL leveringsvoorwaarden.

Als NVKL-installateur kunt u de geschillenregelingen gebruiken als marketinginstrument naar uw klant. Het laat zien dat u voor kwaliteit en professionaliteit staat en niet bang bent voor onafhankelijke geschillenbemiddeling!

Op deze pagina kunt u de geschillenreglementen voor zowel zakelijk als particuliere klanten downloaden. Ook vindt u een brochure die u kan helpen een eigen klachtenprocedure op te stellen.

Informatie om uw klanten te informeren over de geschillenregeling

Helpdesk

Downloads

  • Deze documenten zijn alleen beschikbaar voor leden van de NVKL. Om de documenten te kunnen zien moet u inloggen op deze website.

Voor de zakelijke geschillencommissie geldt: “De in artikel 26 lid 2 van het reglement genoemde nakomingsgarantie bedraagt maximaal € 5.500 per bindend advies”

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.