Juridische zaken

Geschillenreglement

NVKL heeft aparte geschillenregelingen voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Als NVKL-lid bent u hier automatisch aan verbonden. Aan de zakelijke regeling bent u verbonden als u gebruikt maakt van de NVKL leveringsvoorwaarden.
De NVKL heeft twee geschillenregelingen, de geschillenregeling voor particulieren (airconditioning) en de geschillenregeling voor zakelijke transacties voor zowel koudetechniek als klimaatbeheersing. Als NVKL-installateur kunt u de geschillenregelingen gebruiken als marketinginstrument naar uw klant. Het laat zien dat u voor kwaliteit en professionaliteit staat en niet bang bent voor onafhankelijke geschillenbemiddeling!
De geschillenregelementen voor zowel zakelijk als particulier en het bemiddelingsregelement zijn hieronder te downloaden. Ook vindt u een brochure die u kan helpen een eigen klachtenprocedure op te stellen.

Leveringsvoorwaarden

Als bedrijf moet u in uw offerte verwijzen naar uw leveringsvoorwaarden en deze van toepassing verklaren op de overeenkomst. Het is zeer aan te raden de voorwaarden bij uw offerte te voegen. Ook is het verstandig bestaande klanten regelmatig de voorwaarden te overhandigen. Die voor meer informatie de beschikbare downloads.

Als NVKL-lid kunt of moet (bij consumenten) u gebruik maken van de leveringsvoorwaarden van de NVKL. De NVKL-leveringsvoorwaarden zijn gratis digitaal beschikbaar en gedrukt per 100 stuks te bestellen in de webshop.

Downloads Leveringsvoorwaarden

  • Deze documenten zijn alleen beschikbaar voor leden van de NVKL. Om de documenten te kunnen zien moet u inloggen op deze website.

Helpdesk

Heeft u de benodigde informatie niet gevonden of heeft u een specifieke vraag, stel deze dan via de Helpdesk.