Ontdek de voordelen van het NVKL-lidmaatschap

Lidmaatschapszaken

Ben jij fabrikant/ leverancier, installateur of anderszins verwant met de koudetechniek en/of klimaatbeheersing? Dan ben je van harte welkom bij NVKL!

NVKL is een actieve vereniging met rond de 440 leden, waaronder leveranciers, installatiebedrijven, adviesbureaus, onderwijsinstellingen en zelfinstallerende bedrijven. Benieuwd welke bedrijven al zijn aangesloten bij NVKL? 

Raadpleeg onze bedrijvengids

Profiteer direct van de vele voordelen

Een lidmaatschap biedt tal van voordelen. Naast actuele informatie op het gebied van koudetechniek en klimaatbeheersing, biedt onze vereniging advies en ondersteuning op allerlei vlakken, onder andere rondom thema’s als techniek, marketing en HR-zaken. Ook krijg je hulp bij het behalen van een NVKL-erkenning, het certificaat voor alle installateurs binnen NVKL.

Een andere belangrijke pijler van de NVKL is belangenbehartiging. NVKL heeft goede connecties met nationale overheden, op Europees niveau en binnen belangenverenigingen. We oefenen daarmee invloed uit koeltechnische wetgeving. Een aantal keer per jaar worden er ledenbijeenkomsten georganiseerd om je op de hoogte te stellen van recente ontwikkelingen en is er gelegenheid om andere leden te ontmoeten. NVKL verenigt: installateurs, leveranciers, installateurs, adviesbureaus en onderwijsinstellingen.

Word ook lid

Inhoud

  Word onderdeel van NVKL

  Ben je leverancier, installateur of anderszins verwant met de koudetechniek en/of klimaatbeheersing, dan ben je van harte welkom bij NVKL! NVKL is de branche- en werkgeversorganisatie voor koudetechniek en klimaatbeheersing. Wij staan voor je klaar met advies en informatie over onder andere wetgeving, bedrijfsvoering, onderwijs, marketing, techniek en personeelszaken. NVKL-leden zijn specialisten in koude- en/of klimaattechniek en staan voor kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit. De aangesloten installatiebedrijven voldoen aan de criteria van NVKL-erkenning en worden iedere twee jaar beoordeeld door een onafhankelijke keuringsinstantie.

  Soorten lidmaatschap

  NVKL kent verschillende soorten lidmaatschappen:

  • A-leden: (toe)leveranciers
  • B-leden: installateurs
  • Filiaalleden
  • Geassocieerde leden: zelf-installerende bedrijven, technologie-, advies- en onderwijsleden, relatiegroep koudetechniek.

  Kwaliteitslabel en criteria

  NVKL-installateurs (B-leden) en leveranciers (A-leden) mogen het exclusieve NVKL-kwaliteitslabel voeren. Zij moeten daarvoor voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de NVKL-erkenning. Je onderscheidt je op het gebied van kwaliteit en professionaliteit. Tweejaarlijks word je geaudit door een onafhankelijke certificeringinstelling. Installateurs zijn verplicht om minstens één van de volgende labels te voeren:

  Leveranciers zijn vrij om wel of geen label te voeren. Je kunt jouw klant de garantie geven van een goed product, omdat je NVKL achter je hebt staan met de NVKL-gedragscode, NVKL-leveringsvoorwaarden en de onafhankelijke particuliere en zakelijke geschillencommissies. Heb je vragen of wil je toegang tot de statuten van NVKL? Neem contact met ons op.

  Procedure & contributie

  Om je voor het NVKL-lidmaatschap in te schrijven kies je de categorie naar keuze en raadpleeg je de inschrijfformulieren. Deze eenmaal volledig ingevuld start de procedure en wordt de aanvraag in behandeling genomen. De contributie voor het lidmaatschap hangt af van de categorie en bijvoorbeeld het aantal medewerkers.

  Lees meer over de procedure van het lidmaatschap

  ? Hulp nodig?