CRT

Het Centraal Register Techniek is hét digitale register waarin je gekwalificeerde en erkende vakbedrijven in de (installatie)techniek kunt vinden. Zo haal je vakmanschap in huis! Met dit register kun je als vakbedrijf, én ook als vakspecialist, aan opdrachtgevers laten zien welke diploma’s, kwalificaties en certificaten je hebt. Het Centraal Register Techniek is er voor vakbedrijven en vakspecialisten, opdrachtgevers, opleiders, brancheverenigingen en kwaliteitsbewakers in de (installatie)techniekbranche.

Meer informatie

Doelstelling

CRT biedt een plek waar alle informatie digitaal bij elkaar staat. Het doel van de stichting is om te zorgen voor een betrouwbaar en toegankelijk register. Dit doet het samenwerkingsverband door steeds meer partijen aan te sluiten, de data kwaliteit te verbeteren, steeds meer functionaliteiten op maat te maken en te zorgen voor tevreden gebruikers. Met het digitaliseren en overzichtelijk maken van alle kwalificaties, helpt CRT ook mee dat vakspecialisten een leven lang blijven leren en zich zo steeds verder ontwikkelen. Zo wordt de trots op het vak gestimuleerd.

Oprichting

CRT is opgericht in 2019 vanuit een samenwerking tussen NVKL, Techniek Nederland, vakbonden CNV vakmensen en FNV Metaal en het opleidingsfonds voor de technische installatiebranche Wij Techniek.

De stichting helpt om betrouwbare informatie beschikbaar te maken over vakmanschap in de installatietechniek. Deelt doet CRT dit zelf met hun database en producten/diensten. Maar ze helpen ook andere organisaties in de branche om producten te ontwikkelen voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Vakpaspoort Techniek app

Met de app ‘Vakpaspoort Techniek’ kun je als vakspecialist jouw certificaten laten zien. Zo kun je op een snelle en eenvoudige manier je vakmanschap aantonen aan vakbedrijven en opdrachtgevers.

Bij het installeren van de app moet je je eenmalig identificeren. Na het inlogproces kun je jouw certificaten direct zien in je persoonlijke vakpaspoort. Je kunt ook je eigen diploma’s toevoegen aan het Vakpaspoort, via het register van DUO.

Naast het overzichtelijk bij elkaar hebben staan van al jouw certificaten en diploma’s, kun je deze delen met het vakbedrijf met wie je een werkrelatie hebt gelegd in de app. Dit kan ook met een opdrachtgever via een QR-code of via een link (op afstand). Je hebt zelf de regie welke certificaten je deelt en met wie.

? Hulp nodig?