Hoe zit AREA in elkaar?

NVKL is aangesloten bij AREA, de Europese koepelorganisatie van brancheorganisaties die installatiebedrijven vertegenwoordigen. De leden ontwerpen, installeren en onderhouden koel-, airconditioning- en warmtepompinstallaties. Er zijn 25 brancheverenigingen uit 23 landen aangesloten bij AREA. Samen vertegenwoordigen zij zo’n 13.000 bedrijven, waarin 130.000 mensen werkzaam zijn. AREA is daarmee één van de breedst vertegenwoordigde koepelorganisaties binnen de EU.

General Assembly

Tweemaal per jaar vindt de Algemene Ledenvergadering van AREA plaats bij een van de participerende landen. Op dit moment is het gespreksonderwerp van de dag de herziening van de F-gassenverordening, maar ook andere onderwerp staan op de agenda, waaronder energie-efficieny, klimaatverandering, arbeidsmarkt en opleidingen en ecodesign.

Nederlandse vertegenwoordiging

Sinds 13 mei 2022 is onze eigen NVKL-directeur Coen van de Sande voorzitter van AREA. Coen is namens de NVKL al ruim tien jaar actief binnen AREA. Coen zal als voorzitter van AREA de belangen van de koude- en klimaatsector in deze belangrijke periode duidelijker dan ooit laten horen in Brussel. Daarnaast is projectmanager Zohar Tzur per 24 mei 2024 voorzitter van de koudemiddelenwerkgroep binnen AREA geworden.

? Hulp nodig?