Ontdek de mogelijkheden

Als NVKL-lid profiteert iedereen binnen het bedrijf van de dienstverlening vanuit de vereniging. Alle leden die bij NVKL aangesloten zijn, beschikken over de NVKL-erkenning. Hiermee kun je als bedrijf aantonen dat je volgens de norm werkt en gegarandeerd kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit kunt leveren. Tweejaarlijks wordt een audit uitgevoerd om de NVKL-erkenning te waarborgen.

Daarnaast komt NVKL op voor de belangen van haar leden. Zo biedt de vereniging gratis hulpmiddelen aan op het gebied van personeelszaken en personeelsbeleid, maar kun je ook voor cao-vraagstukken op het NVKL-team terugvallen. Tevens kun je op juridisch vlak bij NVKL terecht voor hulp, bijvoorbeeld over leveringsvoorwaarden of de geschillenregeling.

Ontdek hiernaast alle praktische ondersteuning.

 • Juridische zaken

  NVKL-leden kunnen bij ons terecht voor eerstelijns juridische hulp. Is je vraag niet gelijk te beantwoorden, dan kun je tegen voordelig tarief terecht bij FME, de koepelorganisatie waar NVKL bij aangesloten is. Daarnaast kun je je vragen stellen via de online helpdesk. Op de pagina ‘juridische zaken’ lees je daarnaast meer over het gebruik van leveringsvoorwaarden, van toepassing verklaren en zakelijke en particuliere geschillenregeling.

  Meer informatie

   

 • Ledenkortingen

  NVKL heeft afspraken met verschillende partners gemaakt. Door gezamenlijke inkoop kunnen alle NVKL-leden profiteren van kortingen, goede service en scherpe premies. Het gaat hierbij om Members’ en Employees’ Benefits, zakelijke verzekeringen, verzuimloket, particuliere verzekeringen en overige kortingen.

  Heb je vragen over hoe jij in aanmerking kunt komen voor deze kortingen? Stel ze dan via onze Helpdesk.

  Members’ Benefits Employees’ Benefits

   

 • NVKL-certificering en -audits

  Als NVKL-lid profiteer je van de dienstverlening vanuit de vereniging. Alle leden die bij NVKL aangesloten zijn, beschikken over de NVKL-erkenning. Hiermee kun je als bedrijf aantonen dat je volgens de norm werkt en gegarandeerd kwaliteit, duurzaamheid en professionaliteit kunt leveren. De NVKL-erkenning staat voor kwaliteit. Om deze te waarborgen, wordt er bij NVKL-lidbedrijven tweejaarlijks een audit uitgevoerd. Voor het uitvoeren van de audits zijn er twee certificerende instellingen: DEKRA en Energie Consult Holland (ECH).

  Lees verder

 • Personeelszaken en cao

  Het personeelsbeleid is een onderdeel van het organisatiebeleid en heeft direct betrekking op het personeel. Dit beleid bestaat uit maatregelen dat gericht is op arbeid en helpt om de organisatiedoelstellingen te realiseren. Op de pagina ‘personeelszaken en cao’ vind je alle beschikbare informatie op het gebied van personeelsbeleid, maar ook arbo, arbeidsongeschiktheid en pensioenen.

  Meer informatie

 • Promotiemiddelen

  Sinds het ontstaan van de NVKL-erkenning voor koude- en klimaatinstallateurs is NVKL volop bezig met het in de markt zetten van dit kwaliteitslabel. NVKL is trots op de aangesloten NVKL-installateurs die staan voor kwaliteit en professionaliteit en daarom communiceert de branche dit het hele jaar door op verschillende manieren. NVKL doet dit met name op social media, maar ook op beurzen en in relevante vakbladen en websites. Binnen NVKL houdt de projectgroep Marketing, Communicatie en Events zich bezig met de promotiecampagne.

  Er zijn verschillende promotiemiddelen ontwikkeld die je als NVKL-lid kunt gebruiken om jouw bedrijf te promoten. Je kunt hiermee jouw bedrijf herkenbaar maken als NVKL-erkende kwaliteitsinstallateur. Deze promotiemiddelen zijn gratis beschikbaar.

  Meer informatie

 • Samen Digitaal Veilig

  We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken. Ze zijn uit op je klantgegevens, je back-up en je geld. Genoeg redenen om je bedrijf cyberweerbaar te maken!

  NVKL helpt leden graag in dit proces door ze kosteloos toegang te geven tot het platform Samen Digitaal Veilig. Hier kunnen leden direct de eerste stappen zetten naar een veilige digitale omgeving voor hun bedrijf.

  Ga aan de slag

 • Veelgestelde vragen

  Heb je een vraag? Het NVKL-bureau is van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur bereikbaar. We raden wel aan om eerst onze lijst met veelgestelde vragen te raadplegen. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen en is deze nóg sneller beantwoord. In deze veelgestelde vragen vind je onder andere antwoord op vragen omtrent het Besluit Activiteiten Leefomgeving, cao, ecodesign en energylabeling, EPBD, F-gassen, geluidseisen en warmtepompen.

  Ga naar de veelgestelde vragen

 • Voor monteurs

  Ben je als werkgever aangesloten bij NVKL? Dan profiteren de monteurs binnen het bedrijf ook van de dienstverlening van NVKL! Zo bieden wij speciaal voor monteurs informatie over wet- en regelgeving aan wat van belang is tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Maar denk ook aan opleidingen, cursussen en informatie over subsidies.

  Ontdek de mogelijkheden

? Hulp nodig?