Werkgelegenheid groeit!

De markt voor koude-, klimaat- en warmtepomptechniek groeit! Daarmee groeit ook de werkgelegenheid binnen de sector. Dit komt bijvoorbeeld door de toenemende vraag naar een gezonde en prettige leef- en werkomgeving, de energietransitie maar ook een toegenomen behoefte aan duurzame koude- en klimaatsystemen in gebouwen en diverse sectoren die van koeling afhankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de voedselproductie en -verwerkingsbranche, de horeca-, transport- en datasector. Maar ook in de medische wereld en in de industrie is men afhankelijk van koudesystemen.

De nieuwste vraag naar koudetechnische specialisten is ontstaan door de komst van warmtepompen. Steeds meer huishoudens vervangen de CV-ketel en kiezen voor een duurzame warmtepomp. Een warmtepomp is een koudetechnisch systeem, net zoals het systeem van een koel- of vriescel of de koelkast in de keuken.

De ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en techniek vragen om goed opgeleide vakmensen!

Wat heeft deze sector jou te bieden?

Je kunt instromen als monteur, doorgroeien naar eerste- of servicemonteur. Wil je je verder specialiseren? Dan ligt een carrière als technicus of ontwerper wellicht voor jou in het verschiet. Beschik je over leidinggevende capaciteiten of managementambities, als middenkaderfunctionaris kun je als projectleider, projectmanager of leidinggevende ook nog alle kanten op.

Als je wil blijven leren, dan liggen er mogelijkheden genoeg voor je klaar.

Stroomschema

? Hulp nodig?