Aanvullende informatie

NVKL heeft een aantal praktische tools ontwikkeld zodat jij kunt voldoen aan de huidige wetgeving. De apps zijn door alle NVKL-leden en hun medewerkers te downloaden.

 • AREA F-gas App

  Samen met de Europese branchevereniging AREA heeft NVKL een app voor smartphones ontwikkeld over F-gassen/ HFK’s.

  Informatievoorziening via een app is in lijn met de missie om installateurs bewust te maken van de F-gassen terugfasering in Europa. De app bevat calculators om per type F-gas de frequentie van lektesten en veiligheidslimieten volgens de EN-378 te bepalen.

  Bezoek de app stores voor Android en iOS.

 • DocuPED App

  Deze app kan door studenten en alle NVKL-leden worden gebruikt ter ondersteuning bij het realiseren van een PED-constructiedossier. In de app zijn alle benodigde sterkteberekeningen opgenomen.
  Je kunt een account aanvragen via info@nvkl.nl. De gebruikershandleiding vindt je hier. https://www.docuped.nl
 • Installatiecheck App

  De Installatiecheck App is een initiatief van NVKL in samenwerking met Kenniscentrum InfoMil. Door o.a. de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 is Kenniscentrum InfoMil onderdeel geworden van het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO).

  Momenteel ondergaat de Installatiecheck App mede hierom een uitvoeringsupdate. Zodra de App weer beschikbaar is zal NVKL dit communiceren via de bekende kanalen.

? Hulp nodig?