Als je aan het hoofd van een onderneming staat en keuzes moet maken, kan het waardevol zijn om te sparren met iemand die met dezelfde uitdagingen te maken heeft gehad en/of ruime ervaring heeft met het leiding geven aan een koeltechnische organisatie. NVKL biedt kosteloos alle A- en B-leden de mogelijkheid om een sparringpartner in te schakelen, in de vorm van een coachingsessie.

Sparren

Ben je aan het nadenken over welke kant je met je bedrijf op wil? Of zou je graag een bepaalde ontwikkeling of verandering willen doorvoeren? Onze sparringspartners hebben ook aan het hoofd van een koeltechnische onderneming gestaan en weten wat je doormaakt. Zij gaan graag het gesprek met je aan, waarin zij hun kennis en ervaringen delen en een neutraal klankbord voor je zijn.

Hoe werkt het

 • Via de website geef je aan wie je wilt spreken en/of welke expertise je zoekt.
 • NVKL neemt contact op en er wordt een vrijblijvend eerste gesprek ingepland, bij jou op het bedrijf of in Woerden.
 • Voorafgaand aan het gesprek tekenen beide partijen een geheimhoudingsverklaring.
 • Je hebt samen één klankbord/kennismakingsgesprek.
 • Bevalt dit en ben je nog niet uitgepraat, dan kun je meerdere coachingsessies aanvragen (max 9 gesprekken).

*De coachingsessies zijn gratis voor alle leden toebehorende aan de categorie fabrikanten & leveranciers en installateurs.

Maak kennis met onze sparringpartners!

 • Henry Kruiper

  “Gedurende de jaren dat ik NVKL-directeur was heb ik jaarlijks 10-tallen werkgevers gesproken die vragen hadden over bedrijf, opvolging, verkoop, organisatie en personeel. Vaak waren dat telefonische gesprekken maar regelmatig ook tijdens bedrijfsbezoeken. Als mentor wil ik die rol doortrekken richting een wat verdergaande, onafhankelijke én natuurlijk strikt vertrouwelijke ondersteuning. Ik ken de branche en haar leden van binnenuit en ik denk dat ik NVKL-leden in veel gevallen vooruit kan helpen.”

  Expertise: analyse, strategie, kennis van markt en bedrijven, ervaring met cao-, personeels-, en contractvragen

 • Jan Kraak

  “Als ervaringsdeskundige binnen de sector koudetechniek en klimaatbeheersing kan ik bij het leiden en/of aansturen van bedrijven (tot 50 medewerkers) mijn kennis van de markt, de afnemers en de branche toevoegen.”

  Expertise: inhoudelijke kennis koude- en klimaattechniek, kennis van de markt/afnemers, bedrijfvoering van koude- en klimaattechnische bedrijven, wet- en regelgeving, onderwijs/opleidingsmogelijkheden, verkoopervaring

 • Udo van der Meer

  “Ik heb meer dan 35 jaar ervaring opgedaan in deze sector, waarbij met vrijwel alle uitdagingen, die in zowel kleine alsmede grote bedrijven kunnen voorkomen, gestoeid is. Een jarenlange ervaring in het managen van afdelingen, bedrijven en regio’s en veel bestuurservaring opgedaan in diverse nationale en internationale commissies. Een breed opgebouwd netwerk in de installateur-, groothandel-, fabrikanten- en advieswereld.”

  Expertise: doelgericht en hoge focus op efficiency, ervaring in de meest uiteenlopende uitdagingen van de sector, overtuigingskracht, koudetechnische kennis van zowel de industriële als commerciële systemen, efficient managen

 • Vincent Slappendel

  “Een brede leidinggevende ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en bedrijfsbeheer. Werkzaam geweest in de koeltechnische groothandel.”

  Expertise: ervaring met samenwerking en integratie koude en warmte

 • Mart Peeman

  Ik wil graag mijn expertise ten dienste stellen aan de leden van de NVKL. Ik heb managementrollen op verschillende niveaus vervuld (eindverantwoordelijk tot 300 mdw-ers) en heb een brede kennis voor wat betreft koudetechniek. In mijn functie richtte ik me graag op processen, methodes, procedures en cijfers. Projecten die ik onder andere heb geleid zijn automatisering OBS centraal (SAP) en decentraal (maatwerk), (internationale) inkoop, kwaliteit (ISO), calculatieprocessen, onderhoud en beheerprocessen.”

  Expertise: management, analyse, projectmanagement, netwerkontwikkeling, IT, implementatiemanager

 • Chris van der Lande

  “Als je een eigen bedrijf hebt sta je er veelal alleen voor. Je moet vele keuzes maken op allerlei gebied. Zo heb ik dat in mijn werkzame tijd zelf ervaren en ook bij anderen gezien. Mijn toegevoegde waarde is dat ik zowel bedrijfsmatige als ook koeltechnische kennis en ervaring heb. Ik denk dat ik daarmee dezelfde taal spreek en voor zowel jonge ondernemers als oudere ervaren ondernemers een klankbord kan zijn als hij of zij bepaalde problemen hebben en er keuzes gemaakt moeten worden.”

  Expertise: bedrijfscontinuïteit, bedrijfsovername, koeltechniek, koudemiddelen en toepassingen, technische groothandel

? Hulp nodig?