Over NVKL

Over NVKL2019-01-14T17:06:05+00:00

Wie zijn we?

De NVKL is de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL). We zijn een representatieve branche- en werkgeversorganisatie van bijna 400 bedrijven in de professionele koudetechniek en klimaatbeheersing. Ondernemingen uit de hele keten, zowel leveranciers als installatiebedrijven, adviesbureaus en onderwijsinstellingen, zijn bij de NVKL aangesloten.

Henry Kruiper

Directeur NVKL
henry@nvkl.nl
079 – 35 31 258

Karin van der Maarel

Projectmanager Marketing & Communicatie
karin@nvkl.nl
079 – 35 31 211

Miranda Groot Zwaaftink

Projectmanager Wetgeving en Innovatie
miranda@nvkl.nl

Tom de Boer

Projectmanager Techniek & Milieu
tom@nvkl.nl
079 – 35 31 281

Brenda Witzier

Projectmanager Onderwijs & Arbeidsmarkt
brenda@nvkl.nl
06 -27 34 59 33

Elsa van der Zwan

Projectmanager Communicatie
elsa@nvkl.nl
079 – 35 31 162

Bianca Smit

Secretariaat
bianca@nvkl.nl
079 – 35 31 259

Ina Teunisse

Secretariaat
ina@nvkl.nl
079 – 35 31 166

Caroline Donders

Secretariaat
caroline@nvkl.nl
079 – 35 31 372

MISSIE & KERNTAKEN

PROJECTGROEPEN

BESTUUR

BELEID

LID WORDEN?

Het NVKL-bureau

Het NVKL-bureau is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar voor al uw vragen. Naast de NVKL-leden kunnen ook andere partijen, zoals overheden, pers, et cetera, bij het bureau terecht voor informatie en advies. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat.

NVKL DOOR DE JAREN HEEN

Toen VEKOHAREP, SIFH en de VIMKO hun krachten bundelden in 1977, ontstond er een unieke, gemengde branche- en werkgeversvereniging: de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL). Relaties verstevigen en uitwisseling van kennis door samen te werken was de insteek. De NVKL zet zich in voor de ozonproblematiek, zet zich proactief in voor een kwaliteitszorgsysteem en betrekt de kleine en middelgrote installateur.

Een totaalketen van producent, distributeur en installateur die samen een kwalitatief hoogwaardig eindproduct leveren, dat is het doel. In 2009 leidt dit tot de introductie van de NVKL-erkenning, een kwaliteitskeurmerk voor installateurs. In die periode wordt ook de grip op het onderwijs verstevigd om het kwaliteitsniveau van het koeltechnisch onderwijs te waarborgen. Dit is dan ook hoe NVKL zijn Europese buren voorblijft en zich positioneert als volwaardige gesprekspartner. In 2016 wordt dit bekroond met het vicevoorzitterschap van AREA, de Europese koepelorganisatie. Anno nu is NVKL een bloeiende vereniging waar belangenbehartiging en praktische ondersteuning op het gebied van techniek, wetgeving, marketing, onderwijs en arbeidsmarkt de belangrijkste pijlers zijn.

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.