Als eigenaar of beheerder van een koelinstallatie wilt u op verantwoorde wijze het maximale rendement halen uit uw installatie. Ook moet u voldoen aan de Nederlandse regelgeving. Op deze pagina vindt u informatie op het gebied van relevante wetgeving voor de sector koeltechniek en klimaatbeheersing. Informatie over Europese regels voor het gebruik van HFK-koudemiddelen zijn te vinden op de pagina over de F-gassenverordening.

Regels rondom het gebruik van natuurlijke koudemiddelen zijn vastgelegd in het activiteitenbesluit. Informatie over de 5-jaarlijkse airco-inspectie is de vinden op de EPBD-pagina. Informatie over het op de markt brengen van apparatuur op druk is te vinden op de pagina over de Richtlijn Drukapparatuur. Bent u opzoek naar informatie over overige wetgeving? Klik dan hier.

f-gassenverordening

Regels rondom HFK-koudemiddelen

activiteitenbesluit

Regels rondom natuurlijke koudemiddelen

epbd

Richtlijnen rondom Energie prestaties gebouwen

ped

Richtlijn drukapparatuur

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.