De koel- en koudetechnische sector is continu in beweging

Innovaties volgen elkaar in steeds hoger tempo op. Juist om die reden is het belangrijk om na te denken over hoe de sector er in de toekomst uit zal zien. De projectgroep KANS binnen de NVKL volgt ontwikkelingen en innovaties op de voet en informeert NVKL-leden hierover aan de hand van visiedocumenten.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld Adiabatische koeling, HFO’s en TBAB hydraten. Op deze pagina kunt u als lid de meest actuele visiedocumenten downloaden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rik van Berkel.

Achtergrond Visiedocumenten

Wilt u meer weten over hoe onze visiedocumenten tot stand komen? Lees dan de achtergronddocumenten!

Informatienota’s IIR

De IIR publiceert regelmatig informatienota’s voor beleidsmakers. Deze notities vatten kennis samen op het gebied van belangrijke koeltechnologie en koeltoepassingsdomeinen. Elke notitie presenteert toekomstige ontwikkelingen en hier op gerichte aanbevelingen.

Downloads & producten

De NVKL heeft een aantal tools ontwikkeld die voor alle leden te gebruiken zijn. Klik hier voor het volledige overzicht.

Vind een NVKL-lid

Op zoek naar een erkend installateur of leverancier? Zoek per categorie of bij u in de buurt. Ga naar onze bedrijvengids.