23 juni 2023 1 min

Het is bijna zover: op maandag 26 juni 2023 wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van koeling, airconditioning en warmtepompen tijdens de internationale Dag van de Koeling. Juist in deze tijd waar we te maken hebben met hoge gasprijzen en de zoektocht naar duurzame alternatieven, stappen steeds meer Nederlanders over op een (hybride) warmtepomp. Om deze overstap te realiseren, moeten er wel voldoende erkende installateurs beschikbaar zijn. Daarnaast is koeling essentieel voor onder andere de voedselketen, de medische sector en de datacenters. Helaas kampt onze sector nog steeds met een groot tekort aan vakmensen. Bovendien is vaak onvoldoende bekend hoe belangrijk de rol van de koeltechnische sector is in ons dagelijks leven.

Promotie koudetechniek

NVKL wil samen met lidbedrijven en scholen op deze dag extra aandacht vragen voor dit mooie vak en hier zoveel mogelijk leerlingen bekend mee maken. De branche roept haar leden daarom op om op deze dag op een school een gastles te geven en het gloednieuwe Play it COOL! spel te spelen. Zo vragen we niet alleen aandacht voor het vak, maar komen er mede door dit initiatief hopelijk ook weer nieuwe koeltechnische talenten bij!

Doe mee

Geef jij al een gastles op een school bij jou in de buurt, of speel je met leerlingen het Play it COOL! spel? Wat je ook doet, we zien je bijdrage maandag graag voorbijkomen op social media met de hashtags #playitcool #coolingmatters en #dagvandekoeling. Zo zorgen we er samen voor dat onze social mediaberichten uitblinken en nieuwe talenten bereiken.

Bekijk de uitgebreide informatie

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?