Dag van de koeling 2023

Op maandag 26 juni 2023 werd wereldwijd stilgestaan bij het belang van koeling, airconditioning en warmtepompen tijdens de internationale Dag van de Koeling. Juist in deze tijd waar we te maken hebben met hoge gasprijzen en de zoektocht naar duurzame alternatieven, stappen steeds meer Nederlanders over op een (hybride) warmtepomp. Om deze overstap te realiseren, moeten er wel voldoende erkende installateurs beschikbaar zijn. Daarnaast is koeling essentieel voor onder andere de voedselketen, de medische sector en de datacenters. Helaas kampt onze sector nog steeds met een groot tekort aan vakmensen. Bovendien is vaak onvoldoende bekend hoe belangrijk de rol van de koeltechnische sector is in ons dagelijks leven.

Inhoud

  Aftrap Thialf, Heerenveen

  NVKL trapte de dag af in het Thialf stadion in Heerenveen en was te gast in het Experience Center van Daikin samen met Basisschool Ekke de Haan en het KEI college uit Heerenveen. Naast het krijgen van een gastles koudetechniek en het spelen van het Play it COOL! spel kregen de leerlingen ook een schaatsclinic van de Sven Kramer Academy in Thialf.

  Landelijke actie

  Naast onze grootse opening van de dag in het Daikin Experience Center in Thialf, heeft NVKL alle leden sinds de ledenvergadering van 1 december 2022 gemobiliseerd om zelf ook in actie te komen. Zowel lidbedrijven als scholen werden de afgelopen periode benaderd om een gastles koudetechniek te geven en het door de NVKL ontwikkelde Play it COOL! spel te spelen met leerlingen. Een hoop bedrijven en scholen hebben hier gehoor aan gegeven en regelden zelf het contact met een bedrijf of school of lieten zich hierin ondersteunen door NVKL. Via de hashtags #dagvandekoeling #playitcool en #coolingmatters konden leden foto’s van hun gastles delen.

  Deelnemers

  NVKL wil graag alle bedrijven bedanken die op deze dag mee hebben gedaan met onze actie. Samen brengen we het belang van koeltechniek onder de landelijke aandacht en dragen we bij aan de werving van nieuwe koeltechnische talenten. De volgende bedrijven hebben op 26 juni geholpen om de koudetechniek te promoten en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden:

   

  Was je niet in de gelegenheid om de gastles met het spel op 26 juni te spelen, maar had je wel graag meegedaan? Dit kan alsnog! In onze arbeidsmarkttoolkit tref je ons gastles- en spreekbeurtpakket om op elk moment in het jaar op een school ons vak te promoten. Daarnaast vind je onder het kopje ‘NVKL-promotiemiddelen’ de optie Play it COOL! spel, waarbij je naast de speciaal hiervoor ontwikkelde gastlessen ook het spel gratis kunt bestellen.

  ? Hulp nodig?