9 juni 2023 1 min

Via een BBL-opleidingstraject (werken en leren) kun je zelf een nieuwe werknemer werven, selecteren, aannemen en inschrijven voor een van de opleidingen. Je kunt ook contact zoeken met een ROC (regionaal opleidingscentrum) of jouw erkende leerbedrijf zichtbaar maken via de stagemarkt.

ROC’s

Bij diverse ROC’s starten in het nieuwe schooljaar nieuwe groepen. Op onze mbo-pagina vindt je de scholen die de mbo-opleidingen koude- en klimaattechniek aanbieden. Neem contact op met de betreffende opleider om de startmogelijkheden te bespreken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bij andere ROC’s BBL-studenten in de installatie of elektrotechniek een plaats aan te bieden. Om een BBL-student in dienst te nemen moet je een erkend leerbedrijf zijn bij SBB.

Wanneer je een medewerker opleidt via een BBL-traject kun je aanspraak maken op de subsidie praktijkleren. Deze bedraagt maximaal €2700,- (RVO). Kijk hier voor meer informatie.

Afhankelijk van jouw cao zijn bij het opleidingsfonds Wij Techniek of AO-Metalektro ook subsidies beschikbaar. De technische groothandel kent helaas geen opleidingsfonds.

Heb je hulp nodig of behoefte aan meer informatie, neem contact op met onze projectmanager onderwijs & arbeidsmarkt brenda@nvkl.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?