2 september 2021 1 min

Het kan u niet ontgaan zijn, de scholen zijn weer begonnen! Zowel op het vmbo als het mbo kunnen in heel Nederland weer vele leerlingen en studenten aan de slag in de koudetechniek. Wij hopen hiermee weer meer nieuwe instroom in onze branche te krijgen.

We zijn blij dat ruim 40 vmbo scholen hebben aangegeven dit schooljaar het keuzevak koudetechniek aan te bieden. Ook dit schooljaar starten weer nieuwe scholen met het keuzevak koudetechniek. Vmbo scholen in Voorhout, Krabbendijk, Drachten, Waalwijk en Lelystad zijn docenten enthousiast geworden, hebben de training gevolgd of gaan die nog volgen en gaan het keuzevak koudetechniek aan hun leerlingen geven. Wilt u een vmbo school helpen bij de uitvoering van dat vak; dat is altijd een goed idee. NVKL brengt u graag in contact met een school in de regio!

Ook de MBO opleiders zijn blij dat zij weer van start zijn, na een veelbewogen jaar, overschaduwd door corona, kunnen ook zij hun studenten weer ontvangen. In Groningen (Alfa College), Rotterdam (Techniek College), Den Bosch (Koning Willem 1 College), ROC van Tilburg, Amsterdam (IW ism ROC v Amsterdam), Roermond (IW ism Gilde college) en Ede (opleidingscentrum GO˚ ism ROC Aventus) worden middelbare beroepsopleidingen in de koude- en klimaattechniek aangeboden. Studenten en werkenden kunnen werkend leren voor diverse beroepen in de koudetechniek. In september starten de meeste scholen weer met de verschillende opleidingen. Voor deze opleidingen zijn diverse subsidieregeling van toepassing van onder andere van Wij Techniek en/of de Subsidie Praktijkleren (RVO). Meer weten over de mbo opleidingen kijk op NVKL/mbo.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?