18 december 2018 1 min

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop bracht 17 december op uitnodiging van FME een bezoek aan Opleidingscentrum GO˚ in Ede. Het werkbezoek stond in het teken van het tekort aan technici in relatie tot de energietransitie en koude- en klimaat techniek.

Hoe veel vacatures staan er nu open in de technologische industrie? Waarom speelt koudetechniek een belangrijke rol in onze samenleving? Welke impact zal de energietransitie hebben op de spanning op de arbeidsmarkt? En hoe speelt onderwijs in op deze veranderingen? Deze vragen kwamen allemaal aan bod tijdens het bezoek aan Opleidingscentrum GO˚.

Opleidingscentrum GO˚ is het opleidingscentrum voor de koude- en klimaattechnische branche. GO˚ biedt daarmee een oplossing voor de aansluiting in de koudetechniek tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Ook mede-initiatiefnemer van GO˚ – de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek, NVKL – was aanwezig om te benadrukken welke gevolgen er zullen zijn in de branche als de tekorten op de arbeidsmarkt aanhouden, met name als we als samenleving besluiten over te stappen op warmtepompen.

Het werkbezoek maakte duidelijk dat de samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs essentieel is om het vakonderwijs up-to-date en aantrekkelijk te maken. In dat kader is er ook gesproken over hybride docenten als middel om deze aansluiting te garanderen en het tekort van (technische) leraren op te lossen. Hier blijft FME zich de komende tijd hard voor maken!

   

    

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?