14 december 2018 2 min

De ledenvergadering was druk bezocht en daar zal de locatie ongetwijfeld bij hebben meegespeeld. Het was een uitdaging om de locatie van vorig jaar – stadion Thialf in Heerenveen – te overtreffen, maar als dat niet gelukt is dan zijn we in ieder geval in de buurt gekomen. DAF Trucks in Eindhoven is een belangrijke werkgever voor vele technici en het was dan ook een genot om hen aan het werk te zien. Maar liefst zo’n 7000 medewerkers in Eindhoven en 3000 in de rest van de wereld.

Verdeeld in twee groepen verkenden de 80 aanwezigen het bedrijf van DAF. In een treintje werd men door de enorme fabriekshal gereden en zag men het productieproces van metaalslijpen tot aan het lakspuiten en de assemblage. Naast de omvang van de hal en de aantallen aanwezige materialen waren ook de mate van standaardisatie van de processen en het werktempo van de medewerkers indrukwekkend; in een dag worden er wereldwijd zo’n 250 vrachtwagens per dag door DAF gefabriceerd. Het was duidelijk dat kwaliteit en efficiëntie tot in het uiterste worden nagestreefd. Daarnaast werd in het Experience Center een promotiefilm getoond en kon men de vrachtwagens zelf uittesten. Erin rijden mocht helaas niet, maar ervaren hoe het voelt om achter het stuur van zo’n meters hoge cabine te zitten, heeft menigeen mogen doen.

Na de ‘experiences’ vond de algemene vergadering plaats onder leiding van voorzitter Mart Peeman. Hij presenteerde het beleidsplan van de NVKL waarin het zoeken van verbinding met andere organisaties en het blijven verzorgen van opleidingen centraal staan. Bovendien kondigde hij aan dat we als branche in transitie zijn. De wereld om ons heen veranderd snel en de NVKL zal moeten mee veranderen. Daarom wordt er in 2019 door het bestuur extra nauw bekeken of de huidige manier van organiseren nog past bij wat de omgeving vraagt. Feedback vanuit de leden is daarbij onmisbaar!

Bij ALV’s hoort helaas ook vaak het nemen van afscheid van leden. Een van die leden was Chris van der Lande namens UnieChemie. Hij ontving voor zijn inzet (sinds 1991!) de gouden olifant, de hoogste onderscheiding van de NVKL.

De beleidsplannen van de individuele projectgroepen werden gepresenteerd aan de hand van video’s, die zijn terug te zien via de ledenpagina op de website:
https://www.nvkl.nl/bijeenkomsten/ 
Hier vindt u ook de foto’s van de experience.

 

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?