10 augustus 2018 2 min

Fitte medewerkers zorgen voor een gezond en succesvol bedrijf. Daarbij gaat het niet alleen om de lichamelijke conditie van uw grootste kapitaal. Fitte werknemers zijn zowel fysiek als mentaal gezond en voelen zich energiek en vitaal. Daardoor zijn ze productiever én verzuimen ze minder en zo dragen ze bij aan het succes en de groei van uw bedrijf.

Hoe staat het met de fitheid binnen uw bedrijf en hoe scoort u in verhouding tot uw vakgenoten? U ontdekt het snel en gemakkelijk door deel te nemen aan de gratis Nationale FitRatio Benchmark van ArboNed.

Bereken gratis uw FitRatio
De FitRatio geeft aan in welke mate bedrijven zich inspannen om de vitaliteit van hun werknemers te bevorderen. Door deel te nemen aan de Nationale FitRatio Benchmark ontdekt u hoe fit uw bedrijf is ten opzichte van andere organisaties. En u krijgt inzicht hoe fitte medewerkers bijdragen aan uw zakelijke succes. Het invullen van de FitRatio-vragenlijst duurt een paar minuten en daarna ontvangt u direct uw resultaten en hoe deze zich verhouden tot uw vakgenoten (anoniem). Binnen een aantal weken ontvangt u het onderzoeksrapport met alle inzichten en zakelijke kansen.

Voor wie is de FitRatio?
De FitRatio benchmark concentreert zich op de grotere mkb-bedrijven (tussen de 50 en 200 medewerkers), maar is ook interessant voor bedrijven met minder personeel. De benchmarkresultaten zijn gebaseerd op de vragenlijsten van mkb-bedrijven boven de 50 medewerkers, dus uw resultaten zullen hiermee worden vergeleken.

Wat is fitheid?
Fit zijn is het vermogen om fysieke, emotionele en sociale uitdagingen aan te kunnen. Het gaat verder dan alleen fysiek fit zijn. Ook de mentale fitheid van uw werknemers, de veiligheid op het werk en de cultuur binnen de organisatie doen ertoe.

Vijf aspecten dragen bij aan een gezonde onderneming en gezonde werknemers:

Huisvesting en omgeving (inspirerende werkplek, veilig en goed bereikbaar)
Werk (functie met uitdaging en doorgroeimogelijkheden binnen de capaciteiten)
Sociale omgeving op werk (cultuur, sfeer en sociale contacten)
Werk/ privé (juiste balans, fysieke en geestelijk gezonde werknemers)
Organisatie-imago (bedrijf waar men graag voor wil werken, groeiend bedrijf met tevreden klanten)

Het belang van fitheid
Fitte werknemers leveren een positieve bijdrage aan een gezonde en groeiende onderneming. Zij dragen bij aan de realisatie van uw bedrijfsdoelstellingen. Optimaal fitte werknemers vertalen zich in meer omzet, winst, klanttevredenheid en toekomstbestendigheid. Optimale fitheid bij medewerkers bereikt u als werkgever door de juiste voorwaarden te creëren.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?