10 augustus 2018 1 min

Onze sector is volop in beweging; van prijsstijgingen tot diverse herzieningen in de wetgeving. Lees snel verder voor een greep uit de meest gelezen artikelen van afgelopen half jaar! Dan weet u zeker dat u niets gemist heeft.

1. Prijsontwikkelingen koudemiddelen 
Vanuit de UK komen signalen dat de prijzen voor R410A en R32 aan het stijgen zijn. Waar de prijzen van R404A vorig jaar enorm zijn gestegen is die nu aan het stabiliseren. De koudemiddelen met een wat lager GWP zijn nu aan de beurt als het om prijsstijgingen gaat. Lees dit artikel voor een overzicht van mogelijke prijsstijgingen komend half jaar.

2. Voorkom klachten bij het gebruik van airco
Tijdens deze warme dagen draait de airconditioning in woningen, kantoren en bedrijfspanden weer volop. Helaas betekent het gebruik van airco niet altijd dat het binnen ook comfortabel is. Als branchevereniging zien wij dit elk jaar weer. Airconditioners worden vaak niet goed onderhouden, zijn niet goed ingeregeld of in het ergste geval verkeerd geïnstalleerd. Dit artikel gaat in op het belang van een erkend installateur. Interessant om te delen met uw netwerk!

3. Herziening Energy Performance Buildings Directive (EPBD)
De EPBD is in 2010 in het leven geroepen om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Op 31 januari jl. heeft de Europese ministerraad een herziening van de EPBD aangenomen. In april vindt de stemming plaats in het Europees Parlement, waarbij de voorgestelde wijzigingen naar verwachting zullen worden aangenomen. Daarna volgt officiële publicatie en kunnen de lidstaten aan de slag met implementeren in de nationale wetgeving. Pas wanneer de wijzigingen worden opgenomen in Nederlandse wetgeving gaan ze in Nederland gelden. Er zijn vier relevante wijzigingen voorgesteld, deze worden in dit artikel toegelicht.

4. Voortgang herziening NPR7600 en NPR7601
Samen met andere organisaties en lidbedrijven is NVKL een eind vorig jaar begonnen met de herziening van twee normen. Er liggen nu – op het competentiedeel na – voorstellen voor herziening van NPR 7600 (praktijkrichtlijn voor koolwaterstoffen, wordt nu brandbare koudemiddelen) en NPR 7601 (praktijkrichtlijn voor kooldioxide). Lees het artikel voor de volledige voortgang van deze herziening.

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?