15 juni 2018 1 min

De NVKL, projectgroep Onderwijs, is betrokken bij het tot stand komen van een Green Deal in het kader van warmtepomp scholing. De overheid wil met dit soort Green Deals vernieuwende, duurzame initiatieven uit de samenleving de ruimte geven. Voor de NVKL betekent dit dat er vanuit de Green Deal een warmtepomp praktijkopstelling gerealiseerd wordt bij opleidingscentrum GO°. Dit wordt één van de zeven opstellingen in Nederland.

De praktijkopstelling zal op 27 september tijdens de Dag van de warmtepomp bij opleidingscentrum GO° geopend worden. Vanuit het opleidingsfonds OTIB is er een bedrag beschikbaar gesteld om een campagne op te starten voor deze opening en voor promotie van scholing voor warmtepompen in het algemeen. Binnenkort zal de NVKL met deze campagne starten.

NVKL heeft een lobby ingezet om aan te sluiten bij deze Green Deal en ook bij GO een centrum met praktijkopstellingen in te kunnen richten. Deze lobby is geslaagd en heeft erin geresulteerd dat NVKL nu een van de mede-ondertekenaars is in Groningen bij de Green Deal en dat op 27 september een volledig ingericht warmtepompcentrum bij opleidingscentrum GO° kan worden geopend.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?