4 mei 2018 1 min

Gisteren vond onder leiding van Rik van Berkel de eerste BRL100 workshop plaats bij opleidingscentrum GO⁰ in Ede. Hoewel de workshop ook voor niet-NVKL-leden bestemd is, was het merendeel van de deelnemers lid. De workshop heeft als doel om installateurs die het BRL100-diploma – het bedrijfscertificaat voor F-gassen – binnenkort willen halen en daarbij nog wat hulp kunnen gebruiken.

Rik trapte af met een uitleg over de herkomst van de BRL100 en de context waarin deze beoordelingsrichtlijn ontstaan is. Vervolgens liep men stap voor stap het de eisen vanuit de BRL100 door. Het onderdeel waar de meeste vragen over werden gesteld, was de F-gassenregistratie. “Wat registreer ik wanneer een installatie volledig wordt afgepompt, maar vervolgens al het koudemiddel weer terug wordt gepompt?” en “Wie is er verantwoordelijk voor de F-gassenregistratie: de installateur of de gebruiker van de installatie?” waren vragen die ter tafel kwamen.

Tijdens het tweede deel van de workshop ging men aan de slag om een aanvalsplan voor de audit op te stellen. Wat ga ik controleren binnen de organisatie? Waar begin ik mee? Wat heb ik geregeld en klaar liggen op de dag dat de auditor langskomt? Aan het eind van de workshop ging men met een gerust hart huiswaarts; vol goede moed de BRL100-audit tegemoet.

Mocht ook jij de BRL100-audit vlekkeloos willen doorlopen en daar wat hulp bij kunnen gebruiken? Meld je dan aan voor aanstaande workshop op 8 mei via deze link! Let op: vol = vol. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?