18 april 2018 1 min

Op dinsdag 10 april 2018 volgden Bianca Smit & Ina Teunisse (assistants) en Tom de Boer (project manager) de training Koudetechniek voor niet-technici. Dit deden zij onder de bevlogen leiding van Kees Oostrum, een van de trainers van opleidingscentrum GO° in Ede. Zij werden onder andere vergezeld door een aantal medewerkers van Smeva uit Valkenswaard en IBK uit Houten.

De dag begon met een theoretisch deel waarin aan de hand van een presentatie de basiswerking van koudesystemen werd uitgelegd. Zo werden  er vragen beantwoord als: ‘wat voor componenten bestaan er?’ en ‘hoe verloopt de koudecyclus?’. Na de lunch kreeg men een rondleiding waarna de kennis in de praktijk gebracht; aan de hand van kijkglazen moesten alle componenten worden geïdentificeerd. GO° beschikt over vele installaties waaronder die met natuurlijke koudemiddelen, zoals ammoniak en CO2. Daarnaast verzorgen ze opleidingen speciaal over warmtepompen, waarvoor ze een ruimte volledig hebben ingericht.

Het was een geslaagde dag waarop het bureau de kennis van koudetechniek aanzienlijk heeft verbeterd om u zo nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit kregen ze bevestigd in de vorm van een certificaat. We zijn uiteraard nooit uitgeleerd en blijven ons inlezen in nieuwe technieken en andere ontwikkelingen om u zo goed mogelijk te blijven informeren!

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?