Belangrijke update: Vrijdag 1 september is de laatste dag waarop je je kunt aanmelden. Dit kun je doen door te mailen naar brenda@nvkl.nl.

Algemene informatie

Nadat in 21/22 ons kwalificatiedossier (KD) koude- en klimaatsystemen met vijf kwalificaties in onderhoud is geweest, is nu het dossier Engineering aan de beurt. Het Kwalificatiedossier Engineering koude- en klimaatsystemen, met kwalificatie ontwerper koude- en klimaatssystemen staat op de lijst voor onderhoud in 23/24.

Beroepenverkenning

We starten met een beroepenverkenning in september, welke we als beroepscompetentieprofiel (BCP) in oktober inleveren bij SBB. En vervolgens onder leiding van SBB (tussen dec en apr) een onderhoudstraject voor deze mbo niveau 4 kwalificatie.
Bij het vorige KD zijn we ook gestart met een beroepenverkenning, zodat er een nieuw beroepscompetentieprofiel opgeleverd kan worden aan SBB. (Het oude BCP dateert van 2013.) Daarom zal er op donderdag 21 september van 14.30 tot 17.00 uur in Woerden een fysieke bijeenkomst zijn, waar we onder leiding van Marja van Erkel naar het beroep van de systeemontwerper koude- en klimaatsystemen zullen kijken. Praktijkinput uit de branche is van groot belang. Inbreng van NVKL-leden is daarom essentieel! Dit is een vergelijkbare bijeenkomst zoals we dat in november 2021 hebben gedaan.

Met de uitkomsten hiervan kunnen we volgend jaar het kwalificatiedossier van dit beroep aanpassen naar de wensen van de branche, waarmee vervolgens de mbo-opleiding en ook de leermiddelen weer geactualiseerd kunnen worden. Hiermee zorgen we voor een zo goed mogelijke aansluiting van de opleiding op de arbeidsmarkt.

Meer informatie en aanmelden

Zowel bedrijfsleiders, directeuren, HR verantwoordelijken, opleidingscoördinatoren, als functionarissen in het genoemde beroep zijn van harte welkom. Belangrijkste is dat je een goed zicht hebt op de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de systeemontwerper koude- en klimaatsystemen.

Een goede vertegenwoordiging bestaat uit ongeveer 8 á 10 vertegenwoordigers van lidbedrijven. Daarnaast zullen Wij Techniek, SBB en NVKL aanwezig zijn. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, maar wel als tegenlezer willen fungeren, dan kan dat ook. Je krijgt waarschijnlijk in de 2e of 3e week van oktober het concept-BCP voorgelegd voor feedback. Meer informatie over hoe het mbo werkt vind je op: www.nvkl.nl/mbo

Aanmelden kan, bij voorkeur voor 1 september, door te mailen naar brenda@nvkl.nl.