13 oktober 2023 1 min

Op de jaarlijkse landelijke dag voor PIE docenten op 12 oktober kwamen (bijna) alle docenten die lesgeven op het vmbo in de afdeling PIE bij elkaar op vmbo school De Meerwaarde in Barneveld. PIE staat voor produceren, installeren, energie (wat vroeger de LTS was). Op deze dag konden de docenten de informatiebijeenkomst bezoeken en in de middag twee workshops bijwonen. Een van de aangeboden workshops was de door NVKL met opleidingscentrum GO verzorgde workshop over koude- en klimaattechniek.
Workshop koude- en klimaattechniek
In een uur tijd namen Johan Seeskink en Christiaan Zijlstra van Opleidingscentrum GO en Brenda Witzier van NVKL de docenten mee in de volgende onderwerpen:

Wat is koudetechniek eigenlijk? (Christiaan & Johan)
Welke toepassingen kent koudetechniek? (Christiaan & Johan)
Welke toekomstmogelijkheden biedt deze branche? (Brenda)
Keuzevak koudetechniek op het vmbo? (Brenda)

De workshops waren beide keren goed bezocht. Een aantal docenten waren al actief in de koudetechniek, hopelijk hebben we ook weer nieuwe scholen geënthousiasmeerd om met dit keuzevak aan de slag te gaan. De docenten gaven aan vooral ook belangstelling te hebben voor een samenwerking met het bedrijfsleven. NVKL brengt haar lidbedrijven dan ook graag in contact met de scholen. Wil je meer weten over onze activiteiten op het vmbo? Check onze pagina.

Wil je ook graag samenwerken met een school en jongeren interesseren voor koudetechniek? Mail dan naar brenda@nvkl.nl en geef aan in welke regio je graag aan de slag wil, en we gaan ons best doen om het contact te leggen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?