29 september 2023 1 min

Voor het goed uitvoeren van onderhoud zijn mensen en middelen nodig. We hebben echter te maken met een groot tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Daarnaast zijn onderdelen moeilijker verkrijgbaar vanwege het tekort aan grondstoffen, waardoor leveringsproblemen ontstaan. Door de toepassing van voorspellend onderhoud kun je tijdig zien dat er een storing in aantocht is, waardoor je van tevoren de juiste onderdelen kunt aanschaffen en vervolgschade van de storing kunt voorkomen. Daarnaast brengt de monteur alleen een bezoek aan de installatie, indien dit echt nodig is. Dit leidt tot kostenbesparing.

Digitaal platform FreezerData

FreezerData is een geavanceerd digitaal platform dat met een universele sensorenset de technische- en temperatuur-data verzamelt van een koelsysteem. Door gebruik te maken van innovatieve technologie en algoritmen voorspelt het systeem wanneer een storing zal optreden en geeft het aan wanneer er onderhoud nodig is. Dit ‘voorspellend onderhoud’ houdt onderhoudskosten laag en beperkt uitval van apparatuur tot een minimum. Daarnaast registreert en meldt het systeem temperatuurafwijkingen, spanningsuitval of een open deur. Met dit systeem realiseer je 12% minder uitgaven aan gepland onderhoud, 30% minder reparatiekosten en 70% minder ongeplande stilstand.

Oproep

NVKL-lidbedrijf IJskoud is op zoek naar drie pilot bedrijven voor bovenstaand project in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Het gaat om het delen van data van koelinstallaties, waar IJskoud Artificial Intelligence op loslaat om hiervan te leren. Hoe meer data, des te groter de stappen zijn die in de branche gezet kunnen worden.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op via info@freezerdata.nl of 020 – 244 39 40. Voor meer informatie over dit onderwerp ga je naar www.freezerdata.nl.

Download de flyer

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?