27 september 2023 1 min

Op maandag 25 september hebben 21 studenten aan hun docenten hun afstudeeropdracht gepresenteerd. Naast de docenten en overige belangstellenden waren ook 17 nieuwe studenten aanwezig. Op deze manier kon deze nieuwe lichting direct een inschatting maken van de te verwachten eindprestatie.

De opdracht

Vijf groepen hadden 20 minuten de tijd om hun gekozen ontwerp en oplossing van de koelinstallatie voor de visfabriek te presenteren. De opdracht draaide om de modernisering van een visfabriek, gelegen aan de kust, met een toekomstbestendige installatie die verschillende vissoorten kon koelen en vriezen. Én waar rekening moest worden gehouden met warmteterugwinning.

In sneltreinvaart werden o.a. de ontwerpkeuzes, systeemkeuzes, detailengineering, componentenkeuzes, koellastberekeningen en geldende wet- en regelgeving toegelicht. Drie groepen kozen voor een CO2 installatie, 2 groepen kozen voor een ammoniak installatie. Na alle presentaties gingen de docenten in conclaaf. Daarna konden zij alle studenten blij maken met een positief eindresultaat. Hiermee werd duidelijk dat alle 21 deelnemers voor het 1,5 jaar durende intensieve opleidingstraject geslaagd zijn!

Diploma-uitreiking

De diploma-uitreiking zal plaatsvinden op 2 november a.s. in Arnhem tijdens een KNVvK bijeenkomst. Vandaag mochten zij alvast een cadeautje van NVKL in ontvangst nemen: de ‘my job is the coolest waterfles’, Van harte gefeliciteerd met deze uitstekende prestatie!

Meer weten over deze opleiding van de Stichting Post-hbo Koudetechniek.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?