20 juli 2023 1 min

Sterk Techniek Onderwijs regio’s Kampen, Zwolle en Noord-West Veluwe hebben in samenwerking met bureau Taalstrategie de gids: VASTGEROEST uitgebracht; een betere én eerlijke beeldvorming rondom techniek, met als gevolg het overbrengen van enthousiasme, urgentie en noodzaak op (potentiële) leerlingen.

Download de gids

We kennen allemaal de ingesleten denkbeelden en stigma’s die bestaan rondom techniek. ‘Techniek is alleen voor jongens’, ‘van techniek krijg je vieze handen’, ‘als je niet slim bent moet je maar in de techniek gaan werken’ etc. Deze vastgeroeste denkwijzes noemen we FRAMES.

Wij, vakmensen met hart voor techniek, weten natuurlijk allang dat deze frames niet kloppen. Maar tja, wat doe je eraan? Het is hoog tijd dat we deze vastgeroeste frames ontkrachten en herdefiniëren, zodat er een betere én eerlijke beeldvorming ontstaat rond techniek. Hoe, dat wordt uitgelegd door de makers van de gids VASTGEROEST op de website. Je kunt de gids downloaden, een fysiek exemplaar opvragen en ook de toolkit die erbij hoort. Een aanrader voor iedereen die met dit soort thema’s bezig is.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?