20 juli 2023 1 min

Update F-gassen herziening: Nog geen akkoord

De derde trialoogvergadering op 19 juli 2023 over de herziening van de F-gassenverordening (517/2014) in Brussel heeft nog geen akkoord mogen opleveren.

Omstreeks 23.30 uur, tweette Bas Eickhout, rapporteur van de EU-milieucommissie, die de onderhandelingen voert namens het Europese Parlement:

“Helaas geen akkoord vanavond over de herziening van de F-gasverordening. We hebben het geprobeerd en ook de Raad van Ministers die de onderhandelingen voert namens lidstaten heeft alles gegeven. Het was alleen niet genoeg om tot een definitief akkoord te komen. Na het zomerreces gaan we het opnieuw proberen.”

Nieuwe overeenkomst

Het EU-Parlement is voor het grootste gedeelte van augustus gesloten, waardoor er tot september geen nieuwe overeenkomst aan het parlement kan worden voorgelegd. Bas Eickhout zal op 29 augustus verslag uitbrengen aan de volgende EU-milieucommissie over de onderhandelingen.

Kort na het zomerreces zou hard moeten worden gewerkt om de onderhandelingen af ​​te ronden, met een mogelijk 4e trialoog begin september. Dit alles zou ertoe moeten leiden dat de nieuwe F-gassenverordening alsnog op 1 januari 2024 in werking treedt.

NVKL houdt je op de hoogte zodra meer informatie beschikbaar is.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?