7 juli 2023 2 min

Na lang wachten, veel plannen en organiseren was het dan eindelijk zover: Maandag 26 juni 2023 was de internationale Dag van de Koeling. Op diverse plekken in Nederland deden tientallen bedrijven mee aan deze dag door een gastles te geven op een school en het Play it COOL! spel te spelen met de leerlingen.
Aftrap Thialf, Heerenveen
NVKL trapte de dag af in het Thialf stadion in Heerenveen en was te gast in het Experience Center van Daikin samen met Basisschool Ekke de Haan en het KEI college uit Heerenveen. Naast het krijgen van een gastles koudetechniek en het spelen van het Play it COOL! spel kregen de leerlingen ook een schaatsclinic van de Sven Kramer Academy in Thialf.

Landelijke actie
Naast onze grootse opening van de dag in het Daikin Experience Center in Thialf, heeft NVKL alle leden sinds de ledenvergadering van 1 december 2022 gemobiliseerd om zelf ook in actie te komen. Zowel lidbedrijven als scholen werden de afgelopen periode benaderd om een gastles koudetechniek te geven en het door de NVKL ontwikkelde Play it COOL! spel te spelen met leerlingen. Een hoop bedrijven en scholen hebben hier gehoor aan gegeven en regelden zelf het contact met een bedrijf of school of lieten zich hierin ondersteunen door NVKL. Via de hashtags #dagvandekoeling #playitcool en #coolingmatters konden leden foto’s van hun gastles delen. Zie hieronder een impressie van de activiteiten die medewerkers van onze lidbedrijven hebben ondernomen om ons mooie vak te promoten.
*Wegens privacy redenen zijn sommige gezichten van kinderen onherkenbaar gemaakt.

Tijdens de gastles kregen kinderen een inkijkje in de koeltechniek. Want wat is koeltechniek, waar komt het allemaal voor en hoe belangrijk is dit voor je in je dagelijkse leven? Met behulp van plaatjes, video’s en leuke quizvragen werd het gesprek met de leerlingen aangegaan. Om te testen wat ze ervan hadden opgestoken, werd na afloop het Play it COOL! spel gespeeld, waarin leerlingen moesten uitzoeken welke installateur welke installatie bij welke klant op welke locatie had geplaatst of onderhouden. Met behulp van hints konden de kaartjes op de juiste plek op het spelbord worden geplaatst.
Deelnemers
NVKL wil graag alle bedrijven bedanken die op deze dag mee hebben gedaan met onze actie. Samen brengen we het belang van koeltechniek onder de landelijke aandacht en dragen we bij aan de werving van nieuwe koeltechnische talenten. De volgende bedrijven hebben op 26 juni geholpen om de koudetechniek te promoten en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden:

Was je niet in de gelegenheid om de gastles met het spel op 26 juni te spelen, maar had je wel graag meegedaan? Dit kan alsnog! In onze arbeidsmarkttoolkit tref je ons gastles- en spreekbeurtpakket om op elk moment in het jaar op een school ons vak te promoten. Daarnaast vind je onder het kopje ‘NVKL-promotiemiddelen’ de optie Play it COOL! spel, waarbij je naast de speciaal hiervoor ontwikkelde gastlessen ook het spel gratis kunt bestellen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?