6 juli 2023 1 min

De mbo opleiders die de mbo-opleidingen koude- en klimaattechniek verzorgen komen met enige regelmaat bij elkaar om de laatste ontwikkelingen op het gebied van het mbo-onderwijs te delen. Op donderdag 29 juni heeft weer een dergelijk overleg plaatsgevonden. De docenten werden bijgepraat over onder andere de F-gassen verordening, de stand van zaken betreffende leermiddelen en de stand van zaken voor wat betreft examenproducten voor onze opleidingen. Dit schooljaar zijn alle leermiddelen voor de mbo-opleidingen herzien en aangevuld met kennis op het gebied van natuurlijke koudemiddelen. De mbo-docenten én diverse NVKL-leden hebben meegewerkt aan de nieuwe leermiddelen.

Instroommogelijkheden

Het middelbaar beroepsonderwijs vormt een belangrijke instroommogelijkheid voor onze branche, jaarlijks zijn een paar honderd studenten, veelal volwassenen, hard aan de slag om zich via een bbl-traject te bekwamen als airco/warmtepompmonteur, of monteur, eerste monteur, service monteur, technicus of ontwerper in de koude- en klimaatsystemen. Op diverse locaties (Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Ede, Amersfoort, Tilburg, Amsterdam) kunnen wettelijk erkende opleidingen in de koude- en klimaatbranche worden gevolgd die leiden tot een mbo-diploma.

Nieuwe opleidingen

Na de zomervakantie starten weer volop nieuwe opleidingen. Neem contact op met jouw opleider voor de exacte startdata. Meer weten over het mbo en hoe je zelf(nieuwe) medewerkers op deze manier kunt opleiden?

Bekijk de informatie

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?