26 mei 2023 1 min

Op 1 juni bestaat NVKL-lidbedrijf Van West Koeltechniek maar liefst 100 jaar. Het familiebedrijf uit ’t Harde is specialist in lucht- en vloeistofkoelers voor bijvoorbeeld gekoeld drinkwater, fustenkoeling of waterbemonstering. Eigenaar Luke Blauw en zijn team staan daar begin juni uitgebreid bij stil, met onder meer een jubileumreceptie en een gezellig uitje. NVKL feliciteert Luke en zijn team met deze mijlpaal en hoopt dat Van West Koeltechniek en onze andere lidbedrijven vaker nog meer van dit soort prestaties met ons willen delen.

Over Van West Koeltechniek

Luke Blauw vertelt over de start van het bedrijf in 1923: “Oprichter Wouter van West werkte jarenlang in Amsterdam als hoofdmonteur en inspecteur van de technische dienst bij Koninklijke Hollandse Lloyd’s. Een bedrijf waarvan de schepen heen en weer voeren naar Amerika. Bij terugkomst in Europa moesten vaak onderdelen worden vervangen. In Amsterdam was daar geen gespecialiseerd bedrijf voor. Met dit gat in de markt startte Van West een machinefabriek, waarin hij deze onderdelen ging maken. Niet alleen voor stoommachines of scheepsdiesels, maar ook koelapparatuur”

Van Amsterdam naar de Veluwe

In 1972 splitste de afdeling koeltechniek zich af van het moederbedrijf en verhuisde naar Heerde. In 1998 vestigde Van West Koeltechniek zich in de huidige fabriek in ’t Harde. Luke Blauw nam het bedrijf in 2020 over van zijn vader Johan. Luke: “Met een klein team specialisten maken we lucht- en vloeistofkoelers. Niet alleen voor koffie- en frisdrankautomaten, maar ook voor buffetkoelers, biertapinstallaties, afvalcontainers en nog veel meer. We maken bijvoorbeeld koelers voor grote merken als Jacobs Douwe Egberts, Bavaria en Animo. De kans is dus heel groot dat je onze producten hebt gebruikt, zonder dat je onze naam kent.”

Kwaliteit en duurzaamheid

Van West heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De jubilaris koopt zijn onderdelen en grondstoffen het liefst dichtbij, om onnodige reizen te voorkomen. Luke Blauw: “Onze kwaliteitsproducten gaan lang mee en zijn voor 90% recyclebaar. Bovendien gebruiken we steeds meer CO2-neutrale koelmiddelen. Door in oplossingen te denken voor haar klanten, is Van West Koeltechniek al 100 jaar een gewaardeerd bedrijf in haar branche. En zeker klaar voor de komende eeuw.”

Bron: Van West Koeltechniek

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?