31 maart 2023 1 min

Vorig jaar nam Leo Dane van het Gilde College contact op met NVKL en kwamen een aantal lidbedrijven op de school bijeen. Vol enthousiasme is er vervolgens een start gemaakt met het bedenken van opdrachten die de leerlingen op een hotspot dag kunnen doen. Een hotspotdag is meer dan een excursie. Op een hotspotdag gaan leerlingen die een bepaald keuzevak, in dit geval koudetechniek, volgen, in de praktijk aan de slag met opdrachten. Deze worden uitgevoerd op het bedrijf en onder begeleiding van ervaren monteurs die het leuk vinden om de nieuwe generatie iets te leren over ons mooie vakgebied.

Samenwerking NVKL en lidbedrijven

Kees Smit van Dalemburgh Inspecties verzorgde op school al de theorielessen. Daarnaast kunnen de leerlingen via de NVKL e-learning modules waar deze school mee werkt, op deze manier ook de theorie nader tot zich nemen en de basis van het koeltechnische systeem leren begrijpen. Maar in de hotspots is het tijd voor echt kennis maken met de praktijk. De leerlingen werden ontvangen met een presentatie over het bedrijf, en een opfrismoment over de theorie, en een korte uitleg van wat zij die dag aan werkzaamheden gingen verrichten.

De leerlingen leren koperen leidingen solderen en gaan onder begeleiding een airco leeghalen en vullen. Zo krijgen ze een beetje een beeld van onze coole branche. Dinsdag 28 maart waren 4 leerlingen in de leer bij Klimaatservice Holland, de volgende 4 leerlingen waren op donderdag 30 maart aan de slag bij Paans Installatiebedrijven BV en Schilt bedrijven Meerkerk. Ook de Laat Koudetechniek, Aarts Koeltechniek B.V. en ‘t Lam Koel en vriestechniek zijn bij deze hotspots betrokken. Een mooie samenwerking tussen scholen en lidbedrijven van NVKL! En hopelijk weer 8 jongeren enthousiast gemaakt voor onze branche.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?