31 maart 2023 1 min

Op vrijdag 24 maart werden de A-leden binnen NVKL warm ontvangen bij het nieuwe pand van Freddomatic. Voor wie Freddomatic niet kent, zij zijn al meer dan 50 jaar een Nederlandse fabrikant die maatwerk warmtewisselaars ontwerpt en produceert.

De bijeenkomst

Wij mochten met 33 deelnemers de productiehal bezoeken en werden door alle facetten van het proces heen geleid. Daarnaast vertelde Eric Heeren over de bouw van zijn nieuwe pand. Het hele pand is van het gas af en bevat 960 zonnepanelen en duurzame installaties om het gebouw te verwarmen en te koelen en de productieprocessen op gang te houden. Fascinerend om te zien hoe goed hierover na is gedacht.

Programma

Het middagprogramma bestond uit diverse presentaties over de koudemiddelen- en energietransitie. In alle ontwikkelingen die gaande zijn, is het optrekken met andere partijen essentieel. Hiertoe werd een voorstel gepresenteerd en met instemming van deze groep wordt die samenwerking verder onderzocht.

Bij het onderdeel onderwijs en arbeidsmarkt werd ook door de deelnemers zelf het belang van meer instroom en goed begeleiden van stagiaires en nieuwe medewerkers benadrukt. Voor deze doelgroep is instroom vanuit het hoger onderwijs zeer relevant. Het was goed om met elkaar hierover van gedachten te wisselen en te realiseren dat we dit als sector met z’n allen moeten oppakken.

Dagafsluiting

Na een gezellige afsluitende borrel sloten we een zeer geslaagde dag af. Dank aan Eric Heeren en zijn gastvrije medewerkers. De volgende A-bijeenkomst staat gepland op 29 september. Dan zijn we te gast bij Beijer Ref. Meer informatie hierover volgt snel.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?