14 februari 2023 1 min

PUM (Programma Uitzending Managers) is een vrijwilligersorganisatie. De missie van PUM: “We delen kennis om bedrijven te versterken en levens te verbeteren. Onze vrijwilligers werken samen met kleine en middelgrote ondernemingen in opkomende markten om een positief effect te creëren op de economie, het milieu en de samenleving.”

Onderhoudswerkzaamheden

De 1600 experts zijn allemaal vrijwilligers. Zij delen hun kennis en ervaring in 42 verschillende sectoren elk jaar met ongeveer 1600 mkb’s. De 180 vertegenwoordigers van PUM zijn verspreid over 34 landen over de hele wereld: zij zijn de directe lijn met PUM en de ogen en oren in het werkveld.
PUM heeft NVKL gevraagd om de volgende vraag onder onze achterban te verspreiden:

“Voor het NDC (National Dairy Co-operative) in Zimbabwe zijn we op zoek naar een ervaren monteur die ervaring heeft met het onderhouden van Copeland Compressors. Het betreft vooral de modellen 4-CC-63 en 6-CC 68. Het NDC is een coöperatie van melkboeren in Zimbabwe met in totaal ruim 100 leden. De doelstelling van de coöperatie is het opslaan en het transporteren van melk naar de melkfabrieken.

Ongeveer 40 jaar geleden heeft de coöperatie op grote schaal koeltanks en koelcompressoren aangeschaft. Deze apparatuur is in goede staat. Vervanging is niet noodzakelijk. Echter is het onderhoud van de koelcompressoren wel specialistisch werk. De coöperatie heeft nieuwe monteurs aangenomen die allemaal zijn opgeleid om koelapparatuur te onderhouden. Desondanks zijn de Copeland compressoren al geruime tijd niet meer in productie en de onderhoudskennis wordt niet meer op de scholen gedoceerd. Het huidige kennisniveau is onvoldoende om deze compressoren op het juiste niveau te onderhouden. De werkzaamheden vinden zowel bij het NDC als op locatie plaats. De coöperatie is daarom op zoek naar een ervaren monteur die gedurende een maand als vrijwilliger de monteurs ter plaatse kan opleiden zodat ze weer in staat zijn om het onderhoud volledig zelfstandig uit te voeren. De reis en het verblijf worden uiteraard volledig vergoed.”

Meer informatie

Voor vragen kan je contact opnemen met Jos Beckers, senior expert PUM. Mobiel: 06-15 33 68 82.

Meer informatie over PUM vind je hier

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?