8 december 2022 2 min

Op donderdag 1 december organiseerde NVKL in de ochtend de Algemene Ledenvergadering. Naast het goedkeuren van de agenda, notulen, algemene voorwaarden en financiën, presenteerden de projectgroepen met behulp van animaties de resultaten van 2022 en de plannen voor 2023. Bekijk hieronder de animaties van alle projectgroepen:

• KANS
• Onderwijs en arbeidsmarkt
• Techniek, Veiligheid en Milieu
• Marketing, communicatie en events

Het beleidsplan met alle doelstellingen en activiteiten voor 2023 is hier in te zien.

Daarnaast presenteerden voorzitter Jan-Willem Voshol en directeur Coen van de Sande de bestuurszaken, waar afscheid werd genomen van Leo van Maris en José Komin van lidbedrijf IJskoud werd verwelkomd als eerste vrouwelijke bestuurder in de 77 jarige historie van NVKL. Leo heeft voor zijn grote bijdrage die hij aan de NVKL heeft geleverd de hoogste onderscheiding ontvangen die NVKL kent, namelijk de ‘Gouden Olifant’. Daarnaast is hij benoemd tot erelid van onze vereniging.
Instroom en behoud medewerkers
In de middag organiseerde NVKL een event om leden op het gebied van instroom en behoud van medewerkers kennis te laten opdoen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. In onze branche staan lidbedrijven te springen om nieuwe medewerkers. NVKL liet naar aanleiding van deze oproep een onderzoek uitvoeren naar de instroom- en personeelsbehoefte in de koudetechniek (dec 2021). In totaal zijn er in de periode 2021 t/m 2030 130.000 mensen nodig om aan de uitbreidings- en vervangingsvraag te voldoen. NVKL organiseerde daarom een divers programma met vier deelsessies waarin leden inspiratie konden opdoen voor zowel het aantrekken van nieuwe medewerkers als het behouden van huidige medewerkers.
Inspiratiesessies
Leden konden in twee rondes van drie kwartier deelnemen aan vier inspiratiesessies:
• STERK Werkgeverschap, door Carolien van Blitterswijk (FME)
• Anders werven en rekruteren, door Marieke de Wildt (AFR Academy for recruitment)
• Vinden en binden van jongeren, door Peter Jacobs (Wij Techniek, Pluspion, personeelszaken en advies)
• Behoud van medewerkers in de technische branche, door Sanne van der Hammen en Bram Keuning (Wij Techniek)

De verschillende sprekers gingen zowel in op het aantrekken van nieuwe medewerkers als het behouden van medewerkers door duurzaam werkgeverschap.
Play it COOL! spel
Aan het eind van het event mochten alle aanwezige leden het nieuwe promotiemiddel van NVKL uitproberen, namelijk het Play it COOL! spel. Het spel is te vergelijken met Cluedo, waarbij je als speler ontdekt wie welke installatie bij welke klant op welke locatie installeert. In groepjes van vier gingen leden met behulp van aanwijzingen in de ruimte op zoek naar de juiste combinaties. Iedereen kreeg daarbij een spel mee naar huis om zelf actief te gebruiken tijdens beurzen en events. De leden kregen bovendien de boodschap mee om op 26 juni 2023 het spel te gaan spelen op zoveel mogelijk scholen in Nederland. Zo hoopt NVKL samen met haar leden op deze dag op minimaal 100 scholen aandacht te vragen voor ons vak.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?