8 december 2022 1 min

Op woensdag 29 maart 2023 organiseert de bouw-, techniek- en onderhoudssector de jaarlijkse Bewust Veilig-dag met als slogan Bewust Bezig = Bewust Veilig. Bewust bezig zijn met veiligheid op het werk is van levensbelang. Misschien nu nog wel sterker dan in voorgaande jaren, omdat steeds meer mensen uit andere branches en landen onze sector komen versterken. Hun komst is essentieel voor de uitvoering van de energietransitie en de bouwopgave. Maar met een groeiend aantal nieuwe mensen met verschillende achtergronden groeit ook het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken.
Hoe ziet de dag eruit?
Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 zullen bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe zij deze dag inrichten en welke activiteiten zij organiseren. De brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie, maar de invulling van de dag is aan de bedrijven zelf.
Bewust Veilig-dag 2022
De Bewust Veilig-dag van 2022 was een groot succes. Meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud – zowel grote als kleine bedrijven – meldden zich aan. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk. Ook dit jaar vormt de website van Bewust Veilig weer de spil waarop alle informatie te vinden is.

Aanmelden kan via www.bewustveilig.com/aanmelden/. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?