10 november 2022 2 min

De afgelopen drie weken stonden in het teken van de NVKL Regiobijeenkomsten. Deze vonden fysiek in Zwolle, Eindhoven en Utrecht plaats. Afgelopen maandag werd de reeks bijeenkomsten online afgesloten. Na een uitgebreid diner bij de diverse vergaderlocaties trapte directeur Coen van de Sande de sessie af met een algemene update over de positionering van NVKL, het netwerk vrouwen in de koudetechniek, het NVKL Mentortraject en de Algemene Ledenvergadering gecombineerd met het event ‘personeelsinstroom en -behoud’ op 1 december. Heb jij je hier al voor aangemeld? 

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/11/Regiobijeenkomst1-400×300.jpeghttps://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/11/Regiobijeenkomst2-400×300.jpeg

Behoud van medewerkers
Een van de punten waar tijdens het event op 1 december op wordt ingegaan, is het behoud van medewerkers. Van veel leden krijgen wij te horen dat dit binnen het bedrijf een uitdaging is. NVKL nodigde daarom John de Wissel en Bob de Wissel van de Wisselzone uit om met elkaar te bespreken waarom medewerkers vertrekken en wat de rol van directie en HR hierin is. Zo blijkt dat 50% van de vertrekkende medewerkers in het exitgesprek ‘slecht leiderschap/management’ aangeeft als reden van vertrek. Tijdens de sessie gingen de heren met behulp van stellingen met de aanwezigen het gesprek aan en werden tips uitgewisseld.  

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/11/Regiobijeenkomst5-400×300.jpeghttps://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/11/Regiobijeenkomst3-400×300.jpeg

Vakpaspoort
Marcel van Lieshout van het Centraal Register Techniek nam het stokje vervolgens over om het Vakpaspoort uit te lichten. In deze online tool kunnen NVKL-lidbedrijven en vakmensen hun kwalificaties aantonen aan opdrachtgevers, leveranciers en auditors. Het Vakpaspoort dient tevens als instrument voor de IL&T bij handhaving en biedt inzage in de kwalificaties van medewerkers die voor het bedrijf werken. Van Lieshout toont tijdens de sessie hoe het Vakpaspoort eenvoudig via de telefoon te raadplegen is en hoe je als lidbedrijf in het systeem gevonden kunt worden. De volgende stap is om ook alle F-gassencertificaten in het register op te nemen. 

Update duurzaamheid, veiligheid en F-gassen
De bijeenkomst werd afgesloten door Miranda Groot Zwaaftink en Zohar Tzur van NVKL. Zij gingen in op de laatste stand van zaken wat betreft de onderwerpen duurzaamheid, veiligheid en de F-gassenverordening. Zo moeten kantoorgebouwen per 1 januari 2023 minimaal een energielabel C hebben. Voldoet het gebouw niet aan de eisen, dan mag het per bovengenoemde datum niet meer als kantoor gebruikt worden. Ook worden de hoofdpunten uit het voorstel van de herziening van de F-gassenverordening gedeeld en toegelicht welke consequenties dit heeft voor de koude- en klimaatbranche.

Kon je zowel de fysieke als online bijeenkomst niet bijwonen en zou je alsnog over bovenstaande onderwerpen bijgepraat willen worden? Raadpleeg dan onze terugkijklink! 

Bekijk de NVKL regiobijeenkomst terug

Bekijk hier de presentaties

Presentatie CRTPresentatie NVKLPresentatie De WisselzonePresentatie PED

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?