7 november 2022 3 min

Start 2023 goed door op 1 december deel te nemen aan de Algemene Ledenvergadering en aan interessante deelsessies die in het thema staan van sterk werkgeverschap.

Goede voornemens 2023; instroom & behoud medewerkers

Personeelstekort, het is een veelbesproken onderwerp. NVKL-leden geven duidelijk aan dat er meer behoefte is aan nieuwe instroom. Uit onderzoek naar instroom- en personeelsbehoefte in de koudetechniek (dec 2021) blijkt dat onze branche van ruim 65.000 medewerkers in 2020 moet groeien naar ruim 87.000 in 2030. Daarnaast blijkt dat het aantal medewerkers dat de branche verlaat groot is. De hoogste tijd om dit thema centraal te zetten in een NVKL-bijeenkomst!

Op donderdag 1 december organiseren wij, onder het mom van goede voornemens voor 2023, een event waarin je volop inspiratie op kunt doen over het ‘anders werven en binnenhalen van nieuwe medewerkers’. Daarnaast krijg je inzicht in de succesfactoren voor het ‘behoud van (jonge) medewerkers’, want heb je ze eenmaal binnen, dan wil je ze ook graag behouden.

Het event vindt aansluitend plaats aan de Algemene Ledenvergadering van NVKL. Beide bijeenkomsten zijn apart te bezoeken.

Aanmelden

Programma

We starten deze dag met de Algemene Ledenvergadering van NVKL. Tijdens de vergadering geeft het NVKL-bestuur een update en blikken de projectgroepen terug op afgelopen jaar en presenteren zij hun plannen voor aankomend jaar. Aansluitend vindt in de middag het event ‘Goede voornemens 2023; instroom en behoud medewerkers’ plaats.

Programma

10.00 uur | Inloop

10.30 uur | Algemene Ledenvergadering NVKL

12.30 uur | Lunch, met informatietafels opleiders

13.15 uur | Plenaire sessie (belang van deze dag, uitkomsten ‘sterk in je werk scan’, pitches deelsessiesprekers)

13:45 uur | Deelsessie 1 (keuze uit vier workshops)

14:45 uur | Pauze

15:15 uur | Deelsessie 2 (keuze uit vier workshops)

16:15 uur | Plenaire afsluiting ‘Play it COOL!’ spel

17:00 uur | Borrel en napraten

*Let op: er zijn een beperkt aantal toegangsplaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!

Bij de lunch en tijdens de pauze en borrel is het mogelijk om een aantal opleiders te spreken. Loop langs de tafels en laat je informeren over de mogelijkheden voor BOL-stagiaires en BBL-studenten en over opleidingen voor om- en bijscholing van zij-instromers en huidige medewerkers.

De inspiratiesessies kunnen ter plekke gekozen worden. We sluiten af met een activiteit, waarmee je vervolgens zelf op pad kunt om jongeren te interesseren voor koudetechniek.

Meer informatie & aanmelden

De locatie voor deze dag is het Bouw- en Infrapark in Harderwijk. Deelname aan het event is gratis en alleen voor NVKL-leden. Het middagprogramma is interessant voor directie, managers en medewerkers die zich bezig houden met HR-zaken. Iedereen is van harte welkom. Je kunt je apart aanmelden voor de algemene ledenvergadering en/of het middagevent. Er is plaats voor maximaal 100 personen. Meld je nu aan

Inspiratiesessies

Anders werven en rekruteren, door Marieke de Wildt (AFR Academy for recruitment)

De zorg voor voldoende instroom bezorgt de meeste ondernemers in onze branche inmiddels behoorlijk veel hoofdbrekens. Hoe kom je aan nieuw personeel en waar vind je hen? Marieke de Wildt gaat met de deelnemers op zoek naar ‘waar bevindt jouw doelgroep zich en wat vinden ze interessant? Hoe kun je hen bereiken en verleiden om bij jou te komen werken? Hoe verloopt een recruitmentproces? Als het vinden van nieuw personeel niet je dagelijkse werk is, kan het in deze schaarse markt een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze workshop krijg je inzicht en concrete tips & handvatten om morgen anders en met succes te gaan werven.

Vinden en binden van jongeren, door Peter Jacobs (Pluspion, personeelszaken en advies)

Peter Jacobs gaat met je in gesprek over het binnen halen en binnen houden van jongeren via BBL banen en BOL stages. Wat vragen jongeren, wat vinden zij belangrijk? Hoe zijn het onboardingproces (inwerken en integreren) en de begeleiding geregeld? Wat kun je doen om jongeren met een ‘wauw hier wil ik blijven’ gevoel hun stage of leerbaan te laten doorlopen? Wat kunnen we van elkaar leren om succesvol te worden in het vinden en binden van jongeren? Veel vragen waarvan de antwoorden leiden tot ‘vinden en binden’!

Behoud van medewerkers in de technische branche, door Sanne van der Hammen en Bram Keuning (Wij Techniek)

In deze workshop gaan Sanne van der Hammen en Bram Keuning (Wij Techniek) met je in gesprek over de prognose werkgelegenheid in 2025 & mogelijke oplossingsstrategieën voor het personeelstekort in de technische installatiebranche met koude- en klimaattechniek in het bijzonder. Daarnaast nemen zij je mee in vraagstukken zoals; waarom werknemers op zoek gaan naar een andere werkgever en waarom werknemers uitvallen. Het belang van aandacht voor het personeelsbehoud en van investeren in een ontwikkelcultuur komt daarbij zeker aan de orde.

Sterk werkgeverschap, door Carolien van Blitterswijk (FME)

In de ‘sterk werkgeverschap’ workshop legt Carolien van Blitterswijk uit hoe je je als sterke werkgever kunt positioneren. Als leidinggevende/werkgever ben je een belangrijke schakel om medewerkers binnenboord te houden. In deze sessie kom je meer te weten over sterk werkgeverschap en hoe je dit zelf kunt toepassen in jouw bedrijf.  De vijf belangrijke knoppen waar je aan kunt draaien als STERK (Samenwerking, Talentontwikkeling, Erkenning, Ruimte en Kracht) werkgever worden nader toegelicht. Voorafgaand aan het event kun je, tussen 27 okt en 18 nov, alvast de krachtmeting scan invullen, je krijgt dan een op jouw organisatie toegesneden rapport toegestuurd. Vul hier de krachmeting scan in

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?