16 september 2022 1 min

Workshop PED

Op 14 oktober organiseert NVKL in samenwerking met Energie Consult Holland een workshop PED. De workshop gaat in op de PED en op de onderdelen die van toepassing zijn op de installateurs van klimaatinstallaties. Daarna worden de delen van de NEN-EN 378 besproken die van toepassing zijn op deze installatie. Er wordt uitgelegd hoe deze onderdelen moeten worden toegepast op de klimaatinstallaties. Tenslotte wordt ingegaan op Docuped, de applicatie die gebruikt kan worden om op een relatief eenvoudige manier een technisch constructiedossier samen te stellen dat voldoet aan de PED.

Door de toepassing van R32 in airco’s en warmtepompen vallen deze apparatuur al eerder in een hogere PED-categorie in vergelijking tot R410, zie ook Koelapparatuur met R32 als koudemiddel? Denk aan PED! – NVKL.  Deze workshop helpt u om te voldoen aan de wettelijke PED-verplichtingen.

Overige informatie

De workshop wordt verzorgd door deskundige medewerkers van Energie Consult Holland, met ruime ervaring op het gebied van drukapparatuur en koelinstallaties. De workshop is kosteloos voor NVKL-leden. Als je bent aangemeld, gaan wij er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht dit niet het geval zijn, dan behouden wij het recht een no show tarief van 50 euro in rekening te brengen.

Programma

08:30 uur | Ontvangst
09:00 uur | Toelichting op de richtlijn drukapparatuur (PED) door Lieke Koets, Energie Consult Holland
10:00 uur | Toepassing van de NEN-EN 378 en samenstelling technisch dossier door Peter Fles, Energie Consult Holland
11:30 uur | Koffiepauze
11:45 uur | Introductie van Docuped door Miranda Groot Zwaaftink, NVKL
12:30 uur | Afsluiting en daarna lunch

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?