16 september 2022 2 min

Assen
Donderdag 8 september werd in het noorden van het land in Assen een netwerkbijeenkomst voor docenten in het sterk techniek onderwijs (regio Assen – Beilen) georganiseerd.
Dit was een mooi moment om een drietal workshops uit te proberen die onze eigen leerlingen binnen onze STO-regio verzorgd krijgen. Dit tijdens de bedrijvencarrousels die ook aankomend schooljaar weer op de planning staan bij Dr. Nassau College, PRO Assen, CS Vincent van Gogh en Terra.

Er werden afgelopen donderdag technische workshops verzorgd door ‘Bouwmensen’ met Alex Brommer, ‘Schildervakopleiding Assen’ met Matthijs Wierts en ‘Wij Techniek’ met Harrie Nanninga. Wij Techniek heeft de NVKL ‘Kraak de Klas’ kist gebruikt om docenten kennis te laten maken met koudetechniek. Een geslaagde middag waarin maar weer eens duidelijk werd dat het voor leerlingen waardevol is om het bedrijfsleven met het onderwijs te combineren! Ben jij gevestigd in de regio Assen, Gieten, Eelde, Norg, Beilen en zou jij met deze scholen willen samenwerken? Neem dan contact op met de projectleider, contactgegevens vind je op de website.

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Jongeren-interesseren-in-koudetechniek-Assen-300×300.jpeg
Dijksma Koudetechniek in Emmeloord
Op woensdagavond 14 september heeft Dijksma Koudetechniek in Emmeloord meegedaan aan de bedrijvendag techniek-bouw-ICT. Dit om eerste, tweede en derdejaars studenten op het mbo ROC Friese Poort te enthousiasmeren voor koudetechniek. Er waren 45 bedrijven aanwezig om jongeren voor hun bedrijf te interesseren. Dijksma Koudetechniek heeft hiervoor o.a. de VR-brillen van NVKL gebruikt en de blikjeskoeler uit de vmbo praktijkopdracht om iets van de techniek te tonen. Er waren een aantal mooie gesprekken en oprecht geïnteresseerde studenten. Een mooi resultaat was direct een afspraak voor de volgende dag om eens een uurtje langs te komen op het bedrijf voor een korte snuffelstage.

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emmeloord_4-225×300.jpg

In juni deed Dijksma koudetechniek ook al mee aan een bedrijvencarroussel. Op deze dag reden er drie bussen door de polder met ca. 100 leerlingen van verschillende (technische) middelbare scholen. Samen bezochten ze diverse technische bedrijven. Bij Dijksma konden de jongeren solderen, meewerken aan de blikjeskoeler, leidingen buigen en uitleg krijgen over de werking van koudetechniek.

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emmeloord_1-300×200.jpghttps://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emmeloord_2-300×200.jpghttps://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emmeloord_3-300×200.jpghttps://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/09/Emmeloord_5-300×200.jpg

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?