2 september 2022 1 min

Om de warmtetransitie in de gebouwde omgeving te versnellen is het nodig om de toepassing van warmtepompen op te schalen. Een belangrijke factor voor deze opschaling zijn de kosten. In 2020 zijn er volgens het Warmtepomptrendrapport 62.000 warmtepompen verkocht. Maar is er al sprake van economies of scale? Is de warmtepomp in de afgelopen jaren goedkoper geworden? En is het installeren van een warmtepomp goedkoper geworden? Dit zijn vragen waarop moeilijk antwoorden te vinden zijn.

Webinar

Tot nu! Op 12 september presenteert Maarten Hommelberg (van BDH) tijdens een webinar namelijk een onderzoek die (mogelijk) wél antwoorden op deze vragen biedt. Dit onderzoek, gefinancierd door TKI Urban Energy, heeft als doel gehad om tot inzichten te komen in de prijsopbouw en -ontwikkeling van warmtepompen en, waar mogelijk, een relevant vergelijking met omliggende landen te maken. Op basis van deze inzichten worden adviezen geformuleerd die bruikbaar zijn voor innovators, installateurs, warmtepomp leveranciers, projectontwikkelaars en beleidsmakers. In dit onderzoek wordt, voor zover mogelijk, onderscheid gemaakt tussen de kosten van de diverse typen warmtepompen en andere kosten, zoals installatie-, onderhoud- en operationele kosten die voor de consument onderdeel uitmaken van de totaalprijs van de warmtepomp.

Wanneer en waar

Dit webinar is digitaal en vindt op 12 september 2022 tussen 15:00-16:30 plaats.

Voor wie

Voor alle geïnteresseerden in de ontwikkeling, verkoop en toepassing van warmtepompen zoals: innovators, installateurs, warmtepompleveranciers, projectontwikkelaars en beleidsmakers.

Inschrijven

Via de onderstaande link schrijf je je in voor het webinar. Een dag voor het event ontvang je de digitale link naar de uitzending.

Aanmelden

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?