20 juli 2022 1 min

Welke nieuwe technieken moeten op de Milieulijst 2023 staan? Leveranciers van milieuvriendelijke technieken, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen tot en met 15 augustus nieuwe technieken aanleveren. Voor investeringen in technieken die op deze lijst staan, betalen ondernemers dan minder belasting met de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Op de Milieulijst staan ieder jaar zo’n 350 innovatieve en milieuvriendelijke technieken. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) past de Milieulijst ieder jaar aan in samenwerking met RVO. Iedereen mag zijn of haar gewenste aanpassingen voor de Milieulijst aan ons doorgeven. Dit is vooral interessant voor leveranciers van innovatieve milieutechnieken. Opname op de Milieulijst versnelt de marktintroductie van deze technieken. Het belastingvoordeel verlaagt de financiële drempel voor kopers die willen investeren.
Belastingvoordeel
Met de MIA hebben ondernemers voordeel van een investeringsaftrek tot 45%  van het investeringsbedrag. Met de Vamil schrijven ondernemers 75% van een investering af. Dat mag op elk moment. Het belastingvoordeel kan daarmee ruim 14% zijn van het investeringsbedrag.

Lees verder en doe een voorstel

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?