24 juni 2022 1 min

Op donderdag 23 juni werd internationaal stilgestaan bij vrouwen in de techniek. Ook vanuit NVKL werd hier aandacht aan besteed. Zo deelden we een animatie op onze social media kanalen om de zichtbaarheid van vrouwen in de techniek te vergroten en aandacht te vestigen op de mooie carrièremogelijkheden voor vrouwen in deze branche. Ook werkten we samen met de KNVvK aan een RCC-special om vrouwen in de techniek uit te lichten. Na de aftrap van de eerste vrouwen in techniek ochtend op de VSK-beurs, is NVKL voortvarend aan de slag gegaan om hier op korte termijn een vervolg aan te geven.

Vrouwen in techniek bijeenkomst
Na de succesvolle vrouwen in techniek ochtend op de VSK-beurs op 20 mei waar ruim 30 vrouwen bij aanwezig waren, deed Victoria Merino van Frico een spontane uitnodiging aan alle aanwezigen om binnenkort bij Frico BV langs te komen en hier verder met elkaar in gesprek te gaan. Op dit moment is NVKL daarom met Victoria een programma aan het samenstellen. De datum van deze bijeenkomst is inmiddels bekend, namelijk donderdag 6 oktober. Binnenkort sturen wij de uitnodiging uit, maar zat de datum voor nu alvast in de agenda en wijs vrouwelijke medewerkers binnen jouw bedrijf hierop.
RCC-special
Heb jij de RCC van afgelopen dinsdag al gelezen? Hierin zag je een prachtige compilatie van vrouwen in de techniek. In mei deden NVKL en KNVvK een oproep aan de bij ons bekende vrouwen in de techniek om mee te werken aan deze RCC-special in aanloop naar de internationale dag van de vrouwen in techniek en de dag van de koeling. Tot en met 26 juni worden daarom dagelijks een aantal portretten van vrouwen in de techniek gepubliceerd. Neem hier een kijkje!
Vakvrouw in de installatietechniek
Het Centraal Register Techniek wil in hun CRT-magazine drie vakmensen aan het woord laten. In een kort interview wordt ingegaan op een aantal vragen over het Vakpaspoort. Het CRT is daarvoor op zoek naar vakvrouwen in de installatietechniek. Ook als je niet bekend bent met het Vakpaspoort, gaat CRT graag in gesprek met je. Lijkt het je leuk om aan dit verhaal deel te nemen? Of ken jij een vrouw binnen het bedrijf voor wie dit interessant kan zijn? Neem dan contact op met m.pauw@centraalregistertechniek.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?