10 juni 2022 1 min

De afgelopen weken zijn weer diverse mensen actief geweest in de promotie van de koude- en klimaattechniek!
Harrie Nanninga van Wij Techniek heeft in de week van 16 t/m 19 mei in Assen meegedaan aan de ‘carroussel voor techniek’. Dit event werd georganiseerd vanuit het Sterk Techniek Onderwijs in Assen. Vier scholen uit Assen waren hierbij betrokken en in totaal deden 400 leerlingen van de 1e en 2 klas vmbo TL (mavo) mee aan dit event. In deze vier dagen heeft Harrie met 80 groepen van steeds 20 leerlingen het ‘kraak de klas’ spel gespeeld. Deze kraak de klas kisten kunnen door lidbedrijven van NVKL op scholen of events voor jongeren worden gebruikt. Kraak de klas is een escaperoom op maat, met koudetechnische opdrachten, waarmee uiteindelijk alle sloten op de kist geopend kunnen worden. Hiermee konden de leerlingen op een leuke manier kennis maken met koude- en klimaattechniek.
https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/06/Assen-Harrie-Nanninga-mei-2022-300×225.jpg
Op 31 mei en 1 juni organiseerde de Technohub in Woerden de Family Tech Campus. Ouders en basisschoolkinderen konden tijdens workshopavonden kennismaken met metaal-, installatie- en elektrotechniek. Leon Schenk en Henri van Steenbergen van T&S Klimaattechniek uit Woerden hebben meegewerkt aan deze avonden en verzorgde hier met behulp van de kraak de klas kisten een aantal workshops.
Op 1 juni had Dijksma Koudetechniek in Emmeloord ongeveer 90 leerlingen op bezoek vanuit regionale technische scholen. Dijksma leende de demo unit en de VR brillen van NVKL om de bezoekende leerlingen een beeld te kunnen geven van de koude- en klimaattechniek.

Ben jij ook op zoek naar hulpmiddelen voor een evenement?
NVKL-lidbedrijven die voor een school of een evenement een activiteit zoeken voor leerlingen kunnen deze hulpmiddelen zoals kraak de klas kisten, demo units of VR brillen kosteloos lenen. Reserveren kan door een mail te sturen naar info@nvkl.nl o.v.v. lidbedrijf, contactpersoon, evenement waarop deze worden gebruikt, gewenste hulpmiddelen, datum van evenement en datum van ophalen en retourneren in Zoetermeer. Klik hier voor meer informatie over de hulpmiddelen.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?