29 april 2022 1 min

NVKL heeft meegetekend bij de Energiehub050. Een initiatief in de Noordelijke provincies Groningen, Drenthe en Friesland om talent in de regio klaar te stomen voor leren en werken in de energietransitie. Meegetekend betekent dat NVKL dit initiatief van harte ondersteund en haar best doet om haar lidbedrijven in de regio bij dit initiatief te betrekken. Energiehub050 zou deze samenwerking graag verder uitbouwen met NVKL-lidbedrijven.
Wat is de EnergieHub050?
Het is een unieke plek waar bedrijfsleven, overheid, onderwijsinstellingen en de omgeving samenwerken aan toekomstbestendig onderwijs vanuit de behoefte van de bedrijven en met de nieuwste technologieën. De Energiehub050 leidt de voorlopers in de energietransitie op. Het richt zich op het bijscholen van werkenden, maar ook op zij-instromers en nieuwe instroom van jongeren. Het doel is om flexibel en modulair leren aan te bieden wat vanuit de vraag gestuurd is. Dit wordt in een fysiek gebouw aangeboden, wat is uitgerust met verschillende ‘state of the art’ technieken die bijdragen aan de energietransitie. Leden kunnen meebepalen wat de vraag is en hier naar eigen inzicht hun input/bijdrage aanleveren. Daarnaast geeft het gebouw de kans om installaties als showcase/proefinstallatie te etaleren. Energiehub050 wil zelf een voorbeeld zijn van hernieuwbare energie, circulair bouwen en innovatieve materialen.
Geïnteresseerd?
Energiehub050 zou graag in gesprek gaan met (mogelijke) partners om te kijken hoe de verwachtingen bij elkaar gebracht kunnen worden. Dit met als doel om te helpen de verschillen op de arbeidsmarkt (zowel kwalitatief als kwantitatief) te overbruggen. Dit uiteraard ten behoeve van de energietransitie. Wil je hieraan meewerken of heb je nog vragen? Dan kun je je melden bij Lammert Postma per mail l.postma@alfa-college.nl  of telefoon: 06-27077294

Meer informatie vind je hier.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?