14 april 2022 1 min

Wij zoeken bedrijven die mee willen denken over een Hotspot voor techniek in de regio Gorinchem/Altena. Waarom Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem | Altena (STO-GOAL)?
Regio tekort
In de regio Gorinchem en Altena is een dringend tekort aan technische vakmensen op mbo-niveau in verschillende vakgebieden. Vanwege de voorspelde flinke daling van het aantal vmbo-leerlingen, is er een uitdaging ontstaan om kwalitatief goed onderwijs te leveren en voldoende leerlingen te laten in- en doorstromen naar een technische (v)mbo-opleiding in de regio. Onderlinge samenwerkingen, het delen van kennis en het bundelen van krachten tussen de partners is hiervoor zeer belangrijk. In het regioplan van Sterk Techniek Onderwijs – Gorinchem | Altena (STO-GOAL) worden de knelpunten van het huidige aanbod en de kwaliteit van het technisch vmbo aangepakt, passend bij de regionale arbeidsmarktbehoefte. Klik hier voor meer informatie.

Hotspot in de regio
De ambitie is om een Hotspot in deze regio in te richten. Een Hotspot is een leerwerkplek waar technieken aangeboden worden, welke niet op scholen kunnen  plaatsvinden. Oftewel, een plaats waar leerlingen geïnspireerd en uitgedaagd kunnen worden. Bij een Hotspot vindt een nauwe samenwerking plaats tussen het bedrijfsleven en de scholen.
NVKL is gevraagd om aan dit project mee te werken. Wil jij ook betrokken zijn bij deze Hotspot? Op dinsdag 10 mei vindt om 16:00 uur een bijeenkomst plaats bij het Gilde College in Gorinchem. Tijdens deze bijeenkomst wordt toegelicht wat hierin de mogelijkheden zijn. Je kunt je aanmelden bij onze projectmanager Onderwijs & Arbeidsmarkt Brenda Witzier door te mailen naar brenda@nvkl.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?