3 maart 2022 1 min

Nieuw personeel is hard nodig. Heb je wel geschikte kandidaten gevonden, maar beschikken zij nog niet over de benodigde kennis en vaardigheden? Opleidingscentrum GO˚ gaat op 25 april van start met het vierde bootcamp omscholingstraject tot beginnend monteur in de koudetechniek voor zij-instromers. Op dit moment zijn er nog drie plaatsen beschikbaar.
Voor wie?
Kandidaten met een technische opleiding of werkzaam in de technische sector kunnen deelnemen aan dit traject. Daarbij moeten zij gemotiveerd zijn om een switch te maken naar een carrière in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Dit kunnen ook kandidaten zijn die op eigen initiatief deze stap zetten.  Kandidaten kunnen alleen starten met een werkgever.  Lidbedrijven van NVKL kunnen een zelf gerekruteerde (nieuwe) werknemer of doorstromer vanuit een andere functie laten deelnemen.
Het programma
Binnenkort vinden ter voorbereiding de intakegesprekken en assessments plaats. Hiermee wordt bepaald of de kandidaat in aanmerking komt voor de omscholingsbootcamp. Vanaf de startdatum (25 april) volgen de deelnemers vijf weken lang twintig intensieve trainingsdagen in de middag en/of avond (data zijn te vinden op de website). Hierin wordt de basis gelegd voor een functie als beginnend monteur in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. De kandidaten sluiten (bij voldoende resultaat) de opleiding af met de volgende certificaten:

Certificaat: F-gassen catergorie-1
VCA basis
Bewijs van deelname: NEN3140 VOP
Bewijs van deelname: Klant- en servicegericht werken

Kosten
De deelnemers kosten zijn € 5.741,00 per kandidaat. Er kunnen mogelijkheden zijn voor subsidies vanuit NL Leert Door, NVKL of UWV. Dit verschilt per kandidaat.

Per kandidaat verschilt de bijdrage aan cursuskosten die vanuit de werkgever wordt verwacht. Door het ontbreken van een cao kan in deze bootcamp niet worden gerekend op een financiële bijdrage vanuit Wij Techniek. Direct na de opleiding kan de kandidaat bij de werkgever starten en de opgedane kennis in de praktijk brengen. Het gaat om een beginnend monteur, dus goede begeleiding in het bedrijf is van essentieel belang!

Aanmelden van kandidaten kan via: opleidingscentrum-go.nl. Neem voor meer informatie contact op met: a.van.eijk@aeres.nl.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?