2 maart 2022 1 min

Afgelopen zomer stond NVKL-lidbedrijf BLR-Bimon al bij ‘techniek in de tent’ in Montfoort om leerlingen in groep 7 en 8 te interesseren voor koudetechniek. Deze keer ontvingen zij derdejaars havo- en vwo-leerlingen. 

BLR-Bimon Klimaatbeheersing vindt het belangrijk om leerlingen te enthousiasmeren voor een baan in de techniek. Dit keer kwamen havo- en vwo-leerlingen van het Minkema College uit Woerden op bedrijfsbezoek. Door het bezoek kwam de techniek letterlijk tot leven!

Na afloop stond er in de TechnoHub in Woerden een workshop op het programma. Vanuit NVKL hadden wij het uitdagende spel “Kraak de Klas” meegenomen, een escaperoom-spel gericht op het thema koude- en klimaattechniek. De leerlingen gingen fanatiek aan de slag met het oplossen van de puzzels. Erg leuk om de leerlingen zo gemotiveerd bezig te zien! Wij blikken dan ook terug op twee geslaagde dagen!
Over Kraak de Klas
NVKL lanceerde vorig jaar de “Kraak de Klas” kisten. Er zijn zes kisten waarmee je een groep van maximaal 30 leerlingen bezig kunt houden. Een leuke activiteit in combinatie met bijvoorbeeld een gastles op een school of tijdens een evenement. De kisten zijn gratis te lenen voor NVKL-lidbedrijven. Voor meer informatie en reserveren zie de Arbeidsmarkttoolkit van NVKL.

https://www.nvkl.nl/wp-content/uploads/2022/03/WhatsApp-Image-2022-02-21-at-5.08.55-PM-6.jpeg
Over TechnoHUB
De TechnoHUB is een regionale netwerklocatie waar leren, werken en innoveren samenkomen. Dit om mensen van vandaag voor te bereiden op de beroepen van morgen. In de TechnoHUB werken het onderwijs, bedrijven en overheid samen. Samenwerking is hard nodig om jongeren te interesseren voor een baan in de techniek. Voor meer informatie over de TechnoHUb, klik hier.

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?