11 november 2021 1 min

Het opleiden en bijscholen van uw personeel is nu heel gemakkelijk geworden! De overheid heeft een flink bedrag aan subsidie ter beschikking gesteld zodat medewerkers nog beter in hun vak worden. Kijk op de website www.techtalent.nu en ontdek hoe eenvoudig dit is.

De subsidie, die kortweg NLLD-subsidie wordt genoemd (NederLand Leert Door), is via bovenvermelde website aan te vragen. Op deze site staan alle opleidingen, ontwikkeltrajecten en bijbehorende opleiders genoemd die participeren in deze subsidie.
Hoe schrijf ik mijn medewerker in?
Op de website kiest uw medewerker welke training, ontwikkeltraject of scholing hij of zij gaat volgen. Klik vervolgens op ‘inschrijven’ en vul het inschrijfformulier in. De opleider neemt zo snel mogelijk contact op met de medewerker voor het inplannen van de opleiding. En de kosten? Die worden dankzij de NLLD- subsidie tot maximaal 80% vergoed aan u, als werkgever. Draagt uw bedrijf premie af aan Wij Techniek? Dan is er goed nieuws: in veel gevallen neemt Wij Techniek ook nog een deel van de restkosten voor haar rekening.
Kan de NLLD-subsidie gekoppeld worden aan Wij Techniek TeamWork?
De Adviseur Arbeidsmarkt van Wij Techniek helpt u graag bij uw instroomvraagstuk waarbinnen assessment, training of begeleiding een rol spelen bij de instroom van de deelnemer. Wij Techniek TeamWork draagt bij aan het koppelen van het juiste talent, zij-instromer of doorstromer, aan uw organisatie. De Adviseur Arbeidsmarkt zal ondersteunen bij het vinden van een passende inhoudelijke oplossing, dit koppelen aan de NLLD-subsidie waar dit kan en waar nodig deze ondersteunen met een financiële bijdrage vanuit Wij Techniek.

Raadpleeg alle spelregels via www.wij-techniek.nl/teamwork. Neem voor verdere vragen contact op met het Wij Techniek TeamWork Servicepunt via 0800 – 6061.
Waarom gebruik maken van NLLD-subsidie?
Belangrijk is dat uw personeel op niveau blijft; maak ze breder inzetbaar binnen uw organisatie. Door uw medewerkers bij te scholen gaan zij mee met de ontwikkelingen van uw bedrijf en dat levert méér groei op en een plezierige werkomgeving. Maak gebruik van deze regeling: voor het welzijn van uw medewerkers en de toekomst van uw onderneming.

 

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?