27 oktober 2021 2 min

Opleidingscentrum GO˚, Wij Techniek, UWV en NVKL gaan op 15 november 2021 van start met het derde omscholingstraject tot beginnend monteur in de koudetechniek. De start van het volgende omscholingstraject staat gepland op:

Start 1 december |  Tijden: 12:30 – 21:00
Start 17 januari  |   Tijden: 12:30 – 21:00

Voor wie geschikt?
Kandidaten met een technische opleiding of werkzaam is in de technische sector kunnen deelnemen aan dit traject. Daarbij moeten zij gemotiveerd zijn om een switch te maken naar een carrière in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. Dit kunnen ook kandidaten zijn die op eigen initiatief deze stap zetten. Voor deze deelnemers wordt voorafgaand het traject een werkgever gezocht. Lidbedrijven van NVKL die zelf een kandidaat hebben gevonden, kunnen deze nieuwe werknemer laten deelnemen.
UWV-Kandidaten
Ook is er een mogelijkheid om UWV-kandidaten deze kans te bieden. Mocht u hier geïnteresseerd in zijn kunt u dit doorgeven aan brenda@nvkl.nl. Zij zorgt voor contact met het UWV in uw regio. Zij gaan vervolgens aan de slag om een passende gemotiveerde kandidaat aan u voor te stellen.
Het programma
Binnenkort vinden ter voorbereiding de intakegesprekken en assessments plaats. Hiermee wordt bepaald of de kandidaat in aanmerking komt voor de omscholingsbootcamp. Vanaf de startdatum volgen de deelnemers vijf weken lang, 20 intensieve trainingsdagen in de middag en/of avond (data zijn te vinden op de website). Hierin wordt de basis gelegd voor een functie als beginnend monteur in de koude-, klimaat- en warmtepomptechniek. De kandidaten sluiten (bij voldoende resultaat) de opleiding af met de volgende certificaten:

Certificaat: F-gassen catergorie-1
VCA basis
Bewijs van deelname: NEN3140 VOP
Bewijs van deelname: Klant- en servicegericht werken

Kosten
De eerste bootcamp leunde sterk op de financiële ondersteuning van Wij Techniek. Bij deze nieuwe trajecten worden de kosten door meerdere partijen gedragen met ondersteuning van Wij Techniek TeamWork. Per kandidaat wordt een financieringsplaatje gemaakt. De totale kosten voor het traject bedragen € 5.741,00. Afhankelijk van de kandidaat zijn bijdragen mogelijk van verschillende partijen:

Wij Techniek; wanneer de kandidaat max een half jaar in dienst is bij of gaat werken voor een bedrijf dat afdraagt aan Wij Techniek.
UWV; wanneer de kandidaat op dit moment een WW-uitkering heeft kan deze de opleiding volgen met behoud van uitkering en is een gedeeltelijke financiering vanuit het UWV eventueel mogelijk. Deze bijdrage is afhankelijk van de regio waar de kandidaat onder valt. Voor een UWV kandidaat geldt ook dat aan de opleiding een periode van 8 weken stage met behoud van uitkering gekoppeld kan worden.
NL leert door; voor bepaalde gedeeltes van de opleiding is een bijdrage vanuit de NL leert door subsidie mogelijk.
NVKL; voor een kandidaat voor dit specifieke omscholingstraject, die minimaal 6 maanden in dienst blijft bij een NVKL lidbedrijf kan – na afloop van deze periode – door het NVKL lidbedrijf een tegemoetkoming in de opleidingskosten van €500,- worden aangevraagd bij NVKL.

Per kandidaat verschilt de bijdrage aan de cursuskosten die vanuit de werkgever wordt verwacht. Direct na de opleiding kan de kandidaat bij de werkgever starten en de opgedane kennis in de praktijk brengen. Het gaat om een beginnend monteur, dus goede begeleiding in uw bedrijf is van essentieel belang!

Aanmelden van kandidaten kan via: Opleidingscentrum-go.nl. Neem voor meer informatie contact op met: a.van.eijk@aeres.nl.

Bekijk de flyer

Pagina delen
Pagina delen
? Hulp nodig?